Az Easygro műtrágyák és azok előnyei

Nagyon sokféle műtrágya kapható a piacon, nem csak a halmazállapot (folyékony vagy szilárd), de a különböző márkák tekintetében is. Minden műtrágyának megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ebben a cikkben szakértőnk bemutatja a Royal Brinkman által forgalmazott, kiterjedt Easygro termékcsaládot.

Az Easygro műtrágyák és azok előnyei

Az Easygro márkáról

A Royal Brinkman széles műtrágya-kínálattal rendelkezik, amelyben a folyékony és szilárd, kis- és nagy kiszerelésű, szerves és ásványi műtrágyák egyaránt megtalálhatók. 
Kiterjedt választékunk számos márkát ölel fel. Annak érdekében, hogy kínálatunk még teljesebb legyen, a Royal Brinkman 2016-ban bevezette saját márkáját is, Easygro néven. 
Az Easygro a műtrágyapiacon bekövetkező változások következtében jött létre. Ennek jegyében a nyomelemeket tartalmazó Libremix B is megújult, és Easymix Floriculture néven kapható. Az Easygro műtrágyák számos különféle kultúrában alkalmazhatók, többek között paradicsom, uborka, étkezési paprika esetén, virágkertészetekben, cserepes és dísznövények esetén is.
Az Easygro termékválasztékában megtalálhatók a vízoldható monoműtrágyák, mint például az Easygro magnézium-szulfát; a különböző összetételű, folyékony NPK-műtrágyák, illetve a kelát formájú nyomelemek (vas, mangán, réz, magnézium, cink, kalcium). 

Az Easygro műtrágyák előnyei

 • Széles termékválaszték
 • Tisztaság
 • Maximális oldhatóság
 • Gyorsan oldódik
 • Sokféle kultúrában alkalmazható
 • Kedvező ár és jó minőség

 

Easygro NPK műtrágyák

Az NPK-műtrágyák fő összetevői a makroelemek: a nitrogén (N), a foszfor (P) és a kálium (K). A kultúrától és a növekedési fázistól függ, hogy melyik NPK-műtrágya a legmegfelelőbb. A szilárd NPK-műtrágyák mellett az Easygro folyékony műtrágyákat is kínál. Ezek kannás és hordós kiszerelésben kaphatók, de IBC tartályban vagy kartonos kiszerelésben is igényelhetők.

Ajánlott termékek

Easygro kelátok

A kelát formájú nyomelemek szerves molekulaszerkezetüknek köszönhetően magas pH-szint mellett is elérhetők maradnak. Ezért a tápoldatozási programtól és pH-szinttől függetlenül mindig ajánlott kelátokat használni a nyomelemek (például a vas) hiányának megelőzése érdekében.
Mindegyik elem hiánya problémát okoz, bármilyen elemről legyen is szó. Minden nyomelem fontos szerepet játszik a növények fejlődésében. 
Az Easygro kelát formájú nyomelemek között minden tápanyag megtalálható, és különféle csomagolásban kaphatók.

Easygro vízoldható monoműtrágyák

A monoműtrágyák csak egyetlen elemet, nitrogént, foszfort vagy káliumot tartalmaznak. Szilárd és folyékony vízoldható monoműtrágyák is kaphatók. A kelátok és az NPK-műtrágyák mellett már az oldható monoműtrágyák is megtalálhatók az Easygro temékválasztékában.

Easygro kelátok és monoműtrágyák

Az Easygro monoműtrágyák mellett sokféle nyomelemkeverék is kapható Easymix terméknéven. A különböző kultúrák számára készült keverékeket könnyen fel tudják venni a növények.   A nátriummentes keverékek zöldségkultúrákban alkalmazhatók, talajban és termesztőközegben való termesztés esetén egyaránt. A keverékek bogyós gyümölcsök, virágkertészetek és cserepes növények esetén is használhatók. A nyomelemkeverékekben található kelátoknak köszönhetően a tápanyagok magas pH-szint mellett is elérhetők maradnak. 

Cikkek, amik érdekelhetik

 • Mire jók a nyomelemek?

  Makroelemek A makroelemekből viszonylag nagy mennyiségre van szükség a növények rendes fejlődéséhez. A következő tápanyagoknak mindig elérhetőknek kell lenniük a növény számárat: Nitrogén...
 • Milyen előnyei vannak a kevert vagy komplex zsákos műtrágyáknak?

  Mi az a kevert műtrágya? A gyártási folyamat során különböző műtrágyákat kevernek össze, és az így kapott keveréket zsákokba csomagolják. A keverék összetevői egyenletes eloszlanak a...
 • Mi a különbség a szerves és az ásványi műtrágya között? 

  Ebben a cikkben szakértőnk elmagyarázza, mi a különbség a szerves és az ásványi trágyák, más néven műtrágyák között. Szerves trágyák A szerves trágyát szerves anyagok, például baktériumok,...