Milyen bambusztermékek kaphatók?

A különféle bambusztermékek a növények megtámasztására szolgálnak. Használatukkal irányíthatjuk a növényt fejlődés közben. A Royal Brinkman sokféle bambuszból készült cikket kínál, a növénytámaszoktól a tonkin bambuszpálcákig. A bambusz általában kétféle lehet: hasított vagy tonkin. Ezenkívül festett, viaszolt vagy bevonatos bambuszpálcák is kaphatók.

Milyen bambusztermékek kaphatók?

Tonkin bambuszpálcák

A kezeletlen bambuszból készült tonkinpálcákat virágok, növények és zöldségek termesztéséhez használják. A tonkinpálcák fala vastag, ezért erősek és tartósak. A tonkin név Vietnám Tonkin elnevezésű régiójára utal. Ezek a pálcák természetükből adódóan igen erősek, jól bírják a szárazságot, az esőt, a nagy szelet, a hideget és a meleget is.

Hasított bambuszpálcák

A hasított bambusz könnyű és szilárd. Gombaölő szerrel kezelve ellenállóbbá tehető a nedvességgel szemben. Sokféle zöldséghez, kültéri és cserepes növényhez használható, mivel nem vonzza a rovarokat, amelyek kárt tehetnének a növényben. A hasított bambuszpálcák géppel könnyen megmunkálhatók, és hegyezett a végük.

Festett, viaszolt és bevonatos bambuszpálcák

A bambuszpálcák többnyire kezeletlenül kerülnek forgalomba, de festve vagy viaszolva, vagyis színezetten is rendelhetők. Világoszöld, sötétzöld vagy barna színben kaphatók. A színes pálcákat – dekoratív voltuk miatt – széles körben használják cserepes növények, különösen a lepkeorchideák (Phalaenopsis) termesztéséhez. A bambuszkarókat kádakban festik a megfelelő színre. A bevont pálcák műanyag bevonattal vannak ellátva, hogy még erősebbek legyenek, és hosszabb ideig lehessen használni őket anélkül, hogy eltörnének. A műanyag bevonat emellett a penészedés ellen is védelmet nyújt.

Bambusz növénytámasztékok (nádpálcák)

A növénytámasztékok általában tonkinkarókból készülnek, amelyeket hasított bambuszpálcák kötnek össze. Futónövények és cserepes növények neveléséhez használhatók, és különféle magasságú, illetve különböző számú karóból és fokból álló támaszték közül lehet választani. Emellett a bambusz növénytámasztékok csak természetes anyagokból készülnek, szögek és más mesterséges elemek nélkül.

U-alakú támaszték

Az u-alakú támasztékok tonkin bambuszból készülnek, és különböző vastagságban, magasságban és szélességben kaphatók.
 

Cikkek, amik érdekelhetik

  • Javaslatok a vízfelszívó szövetek használatához

    A vízfelszivató szövet elhelyezése A vízfelszívó szövetek tekercsben kaphatók. Általában több sávot kell egymás mellé fektetni, hogy a szövet lefedje a teljes területet. Ilyenkor ügyeljen...
  • Hogyan válasszunk megfelelő cserepet?

    Anyag Alapvetően kétféle ültetőedényről beszélünk: fröccsöntött, illetve hőformázott műanyagból (vákuum segítségével) készült cserepekről. A fröccsöntött konténerek fala egy kicsit...
  • Hogyan válasszunk megfelelő vízfelszívó szövetet?

    Vízkapacitás A szövet vízkapacitása azt jelzi, hogy hány liter vizet tud felszívni a szövet négyzetméterenként. Minél nagyobb ez az érték, annál több vizet tud tárolni. A vízkapacitás...