Biológiai növényvédelem

A biológiai növényvédelem – vagy más néven a kártevők elleni biológiai védekezés – a kórokozók természetes ellenségeinek bevetésével, illetve biológiai vagy természetes eredetű növényvédelmi termékek felhasználásával védekezik a kártevők és a betegségek ellen. A biológiai növényvédelem segítségével kordában tarthatja a különböző növénybetegségeket és kártevőket, így a kártékony rovarok és más kártevők kevesebb problémát okoznak a kultúrában.

Biológiai növényvédelem a Royal Brinkmannál


Mit jelent a biológiai növényvédelem, és hogyan segíthet vállalatunk? A biológiai növényvédelem első lépéseként időben észlelni kell a kultúrában megjelenő betegségeket és kártevőket, és figyelni kell a helyzet alakulását. Ily módon megfelelő intézkedéseket hozhat, amelyekkel kordában tarthatja, vagy ami még fontosabb, leküzdheti a kártevőket. A Royal Brinkman szaktudást, tanácsokat és megfelelő termékeket kínál a biológiai növényvédelem megvalósításához. A kínálatunkban található rovarfogó szalagok és lapok, valamint feromoncsapdák a kártevők megfigyelését és előrejelzését szolgálják. A megfigyelés és az észlelés mellett a biológiai és vegyi növényvédelem is elengedhetetlen ahhoz, hogy megvédjük a kultúrát a kórokozóktól. Az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kap a növények ellenálló képessége, és ennek megfelelően a Royal Brinkman kínálatában is helyet kaptak a különböző növényerősítő szerek. Növényvédelmi szakértőink tanácsai és a tudásbázisunkban közölt ismeretek alapján a termelők a világ minden táján megvédhetik a növényeiket, és ezáltal nagyobb terméshozamot érhetnek el. 
 

Biológiai növényvédelmi termékek

A Royal Brinkman sokféle biológiai növényvédelmi terméket kínál, többek között biológiai kártevőirtó szereket, természetes ellenségeket, különféle rovarokat, feromoncsapdákat, poszméheket (kaptárral együtt) és rovarfogó szalagokat, olyan piacvezető gyártóktól, mint az Agrobio, a Bayer, a BASF, a Syngenta, az Ecostyle és a Certis Europe. Ezek a termékek lehetőséget adnak arra, hogy biológiai módszerrel védekezzen a betegségek és a kártevők ellen, illetve megelőzze azok megjelenését. Kínálatunkban több fontos termékcsoport szerepel:
  • Biológiai növényvédő szerek: természetes eredetű összetevőket, például növényi kivonatokat, mikroorganizmusokat vagy feromonokat tartalmazó szerek.
  • Természetes ellenségek: a kórokozók természetes ellenségeit felhasználó növényvédelmi módszerek. 
  • Természetes eredetű szerek: a kórokozók természetes ellenségeire épülő, természetes eredetű növényvédelmi szerek. Elsősorban gombás fertőzések és rovarok elleni védekezésre szolgálnak, illetve bizonyos esetekben növelik a kultúra ellenálló képességét. 
  • Feromoncsapdák: növények és/vagy állatok által kibocsátott szaganyagok, amelyek jelzésként szolgálnak. 
  • Poszméhek: a poszméheket növényházi kultúrák beporzására használják.
  • ovarfogó szalagok és lapok: a növényházban jelenlévő kórokozók elfogására és jelzésére szolgáló ragasztós csapdák.
Ez csak néhány példa a biológiai növényvédelmi módszerekre. Az általunk kínált biológiai növényvédelmi termékek segítségével megelőzheti, azonosíthatja és ellenőrzés alatt tarthatja a kártevőket, méghozzá biológiai úton. A royalbrinkman.com webhelyen a különböző kártevők szerint csoportosítottuk a termékeket, hogy egyértelmű legyen, milyen szert vagy rovart használhat az adott kártevő ellen.

Hasznos állatfajok

A különböző betegségek és kórokozók, mint például az üvegházi molytetű, a levéltetvek és a takácsatkák súlyos károkat tudnak okozni a kultúrában. A Royal Brinkman kínálatában sokféle természetes ellenség található a kártevők irtására; ilyen például a phasmarhabditis hermaphrodita (egy csigaparazita fonálféreg faj) vagy a ragadozó atkákat tartalmazó Phytolin. A hasznos fajok betelepítésekor azonban figyelembe kell venni például a növényház klímáját, mivel az jelentősen befolyásolhatja a természetes ellenségek hatásosságát.

Integrált védekezés a kártevők ellen

Az utóbbi években egyre fontosabbá váltak az olyan témák, mint az élelmiszer-biztonság, a fenntarthatóság és a környezetvédelem, és ennek megfelelően nőtt az integrált növénytermesztés jelentősége is. Az integrált növénytermesztésben biológiai és vegyi növényvédelmi módszereket is alkalmaznak: amennyire lehet, biológiai védekezéssel igyekeznek megelőzni és irtani a kórokozókat, de ha ez már nem bizonyul elegendőnek, akkor vegyi növényvédő szerekhez folyamodnak. Ily módon ellensúlyozzák a kártevők ellenálló képességét, és a lehető legjobb eredményt érik el.

Organikus növényvédelmi termékek vásárlása

Ha biológiai növényvédelmi termékeket szeretne vásárolni, a Royal Brinkmannál jó helyen jár. A biológiai növényvédelemmel kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal növényvédelmi szakembereinkhez.