Klipszek

A különböző klipszek tökéletes megoldást kínálnak a fiatal növények támogatására, amelyek gyakran még nagyon sérülékenyek. A Royal Brinkman ezen klipszek széles választékát kínálja a termés megtámasztására a professzionális növényázi kertészetben.

 

Klipszek a kertészek számára

A klipszek használatával rögzíti a növényt és megakadályozza a termés károsodását. Ezek a károk befolyásolhatják a termés minőségét és mennyiségét is. Széles termékválasztékunkban különböző típusú, kialakítású, színű és funkciójú klipszek vannak. Mindenki megtalálja a számára megfelelő típust a saját növénykultúrájához és fejlődési időszakhoz igazodva. A műanyag klipszek mellett a Royal Brinkman biológiailag lebomló klipszeket is kínál, amelyek alkalmasak a zöldségek ökológiai termesztésére. Minden egyes növényhez külön klipsz áll rendelkezésre. Ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő klipszet válassza ki. Szakembereink ebben a cikkben bővebben elmagyarázzák a megfelelő klipszek kiválasztását.

Klipszek paradicsomhoz

A paradicsomtermesztésben a műanyag paradicsomklipszeket elsősorban a paradicsomok rögzítésére használják. Az Araymond klipszeket kifejezetten a növények megtámasztására tervezték. A paradicsom fürtjeit a Flextruss fürttartó klipsz segítségével támasztják meg. A fürttartó klipsz és az Easyclip mellett a Twinhook a növény aljának nyújt támasztékot. Ez megakadályozza a dupla szárú paradicsom palánták széthasadását, megtörését.