Kosaram
0 Termék

Tudásbázis

Tudásbázis

A Tudásbázis a legjobb hely, ahol minden kertész megtalálhatja az Őt érdeklő információt a minőségi növénytermesztéssel kapcsolatosan. Kattintson az egyik témakörre és fedezze fel a lehetőségeket!

 

Mi a különbség a poralapú és a folyékony árnyékolóanyagok között?
A kertészeti szektor nagyon gyors fejlődésnek indult az 1970-es évek óta. Ezek a fejlesztések olyan területeket érintettek, mint a gyártás technológia, az automatizálás, a mindent átfogó professzionizmus, a marketing és végül, de nem utolsó sorban az üvegházi technológiák és konstrukciók.
» Olvasson tovább

Hogyan távolítsuk el az árnyékolóanyagokat?
Idén a növényei védelméhez Q-terméket (Q4 White, Q3 White, Q-Black, Q-Heat) vagy D-terméket (D-Fuse és D-Gree) vásárolt? Távolítsa el ezeket a termékeket az üvegházáról könnyen és  gyorsan a Removit segítségével.
» Olvasson tovább

Tippek a fűtéscsövek lefestéséhez az üvegházban
A termesztési időszakban a fűtéscsövek festékrétege sérül a hőmérséklet ingadozás, a magas páratartalom miatt, a művelőkocsiktól is lekopik, elhasználodik, illetve rozsda is képződhet. Ennek negatív hatása van a hő- és fénykibocsátásra.
» Olvasson tovább

 Mely klipszek jöhetnek szóba paradicsomszártámaszként?
Egy új termesztési szezon kezdetén a fiatal paradicsom palánták nagyon sebezhetőek. A palánták eltörhetnek vagy nagyon könnyen sérülhetnek
» Olvasson tovább

Hogyan válasszam ki a megfelelő oltóklipszet?
Az oltóklipszek különféle növényekhez használhatóak, különösen paradicsomhoz, paprikához, padlizsánhoz, uborkához, cukkinihez és (görög)dinnyéhez. Minden palánta különféle növekedési körülményeket igényel, amely fontossá teszi a megfelelő klipsz kiválasztását.
» Olvasson tovább

Hogyan tisztítsam a csepegtető rendszert a kultúra végén?
A csepegtető rendszer az Ön növényét pontosan a megfelelő mennyiségű vízzel látja el. A csepegtető rendszer szennyeződése a kórokozók, baktériumok és algák vízben való elterjedése miatt úgynevezett biofilm réteget hozhatnak létre a csepegtető rendszerben.
» Olvasson tovább

Kultúra váltás lépésről-lépésre
Van kész lépésről-lépésre terve a következő kultúra váltásra? Sok termesztő számára a kultúraváltás egy hektikus időszak: rövid időn belül a régi növényeket el kell távolítani az üvegházból és az új termesztési szezont a lehető leghamarabb megkezdeni.
» Olvasson tovább

Válassza ki a megfelelő madzagot a növényéhez
A különböző méretű akasztókampókon túl különböző típusú madzagok is vannak, amelyeket a kampókra lehet tekercselni. A kampókhoz való madzag típus választékát a növény fajtája, a maximális növényterhelés és az üvegházba jutó UV-fény mennyisége határozza meg.
» Olvasson tovább

Hogyan húzza be az AC-fóliát?
Az AC-fólia neve az antikondenz fólia (angolul: anti-condenstation) rövidétéséből ered. Ez egy olyan feldolgozott fólia, amely biztosítja, hogy a keletkező kondenzvíz a fólia teljes felületén átfollyon.
» Olvasson tovább

Hogyan válasszam ki a megfelelő paradicsom akasztókampót?
Az akasztókampók fontos részei a kultúra váltásnak. Számos zöldségnél arra használják a kampókat, hogy a növényt optimális munka magassághoz vigyék, és hogy a fiatal növényeket gyorsabban tudják felkötni. 
» Olvasson tovább

Kérdése van?

Érdeklődne vagy személyre szabott tanácsot szeretne? Keresse bátran kollégáinkat vagy töltse ki az alábbi űrlapot.

 

 

Minden kémiai és biológiai növényvédelmi termék alkalmazásakor a helyi jogi feltételeket és szabályokat kell figyelembe venni. A felhasználás során ügyeljen a biztonságra. Mindig olvassa el a címkét és a biztonsági adatlapot. Az egyes termékek értékesíthetősége az adott ország szabályozásaitól függ.

global specialist
in horticulture

Hívja bizalommal munkatársainkat!
Tel: +36 62 243 247 
+36 62 533 260
Fax: +36 62 243 254