Világítás

Napjaink legnagyobb kihvása az energiafogyasztás mértéke. Ez az egyik legtetemesebb költségtétel a hidrokultúrás kertészetekben. Napról napra újabb szabványokat vezetnek be a termelés fenntarthatósága érdekében, ellenben az átállás nem megy mindig könnyen. Az alkalmazott technológia rengeteget fejlődött az elmúlt évek során energiahatékonysági szempontból, azonban sokszor a régi gazdaásgi érdekek akadályozzák az új üzleti modellek térnyerését. MIndemellett Mi számos olyan inteligens megoldást kínálunk Önöknek, amellyel hatékonyabbá, jövedelmezőbbé és fenntarthatóbbá varázsolhatja növényházát.

Asszimilációs lámpák

A növények életműködéséhez, fejlődéséhez elengedhetetlen kellék a fény. Minél gyengébb a fény, annál lassúbb lesz a növények fejlődése, s egy bizonyos érték alatt le is áll. Az asszimilációs megvilágítás segítségével azonban felgyorsítható a növények/palánták növekedése, tömeggyarapodása. A kertészetekben leggyakrabban a hagyományos HPS asszimilációs lámpákat használják, de az utóbbi években egyre több helyen megjelentek a LED lámpák is. A különböző asszimilációs lámpák széles spektrumú fényt biztosítanak, így bármilyen kultúra esetén használhatóak. Hogy melyik a legmegtérülőbb világítási mód, az számos tényezőtől függ, kérje szakembereink segtségét.

 

LED világítás

A LED (fénykibocsátó dióda) lámpákat az üvegházi kertészetben a természetes napfény szükséglet kiegészítésére használják. Az üvegház megvilágítása biztosítja a növény optimális növekedését. A LED-lámpák széles választékban kaphatók vörös/kék és fehér fénnyel.