Vermikulit

A vermikulit egy steril ásványi anyag, amely nagy víz- és nedvességmegtartó képességgel rendelkezik. A Royal Brinkman különböző vermikulit termékeket kínál a talaj javítására a professzionális növényházi kertészetben.

 

A Vermikulit funkciója

A vermikulit egy ásványi kőzet, amely melegítéskor harmonikaszerűen kitágul. Ennek eredményeképpen nagyon könnyű szemcséket kapunk, amelyeknek nagy a nedvességmegtartó képessége. Ezt a nedvességet aztán a kertészeti vermikulit lassan újra felszabadítja.  

A nedvességmegtartó képesség biztosítja, hogy az öntözővíz visszatartásra kerül, és ennek következtében a tápanyagok sokkal lassabban mosódnak ki. A talajszerkezet emellett szellős és oxigéndús marad, így a növények könnyen tudnak gyökeret ereszteni. Ezenkívül a kertészeti vermikulitot gyakran használják szóróanyagként a magok csíráztatásához, vagy a hagymák szaporítóközegeként.

Biztosan hallott már a perlitről, de mi a különbség a vermikulit és a perlit között? Szakembereink itt felsorolták Önnek a különbségeket.

Kertészeti célú Vermikulit vásárlása

Vermikulit granulátum vásárlásához látogasson el a royalbrinkman.hu weboldalra. A granulátum különböző szemcseméretekben kapható:

Vermiculite 1: 0-1.5 mm.
Vermiculite 2: 0-3 mm. Ezt virágmagok szórására, a magok csírázásának elősegítésére használják.
Vermiculite 3: 0-5 mm. Zöldségmagvak szórására és virágföldbe keverésére használják.
Vermiculite 4: 0-10 mm. Ezt a hagymák szaporításánál használják a csomagolás során.