Rovarfogó lapok és szalagok

Ha el szeretné kerülni, hogy a növénybetegségek és kártevők kezelhetetlenné váljanak, feltétlenül szükség van a repülő rovarok megfigyelésére és tömeges befogására. A ragasztós csapdák segítségével egyszerűen elfoghatja a repülő rovarokat, és figyelemmel kísérheti a növényház fertőzöttségének mértékét. Különféle ragasztós csapdák közül választhat. A rovarfogó lapok segítségével azonosíthatja és megszámolhatja a csapdába esett rovarokat, míg a rovarfogó szalagok a kártevők tömeges irtására valók. A rovarfogó szalagok és lapok kék és sárga színben kaphatók. A sárga szín az üvegházi molytetveket, a levéltetveket, a molyokat, a kabócákat és a levélaknázókat vonzza, míg a kék kifejezetten a tripszek ellen hatásos.

 

Rovarfogó szalagok a kertészetek számára

A kertészetekben gyakran használnak rovarfogó szalagokat a fertőzöttség mértékének figyelésére és a kártevők irtására. Célszerű rögtön a termesztési szezon elején kihelyezni a szalagokat, lehetőleg még az új kultúra ültetése előtt. Különböző típusú rovarfogó szalagok kaphatók. A megfelelő kiválasztásához figyelembe kell venni néhány szempontot; nevezetesen a szalag színét, hogy van-e valamilyen mintázata, illetve hogy kell-e feromont tartalmaznia. Termékválasztékunkban a következő rovarfogó szalagok szerepelnek:
  • Sárga rovarfogó szalag: A sárga csapdák főleg az üvegházi molytetveket, a levéltetveket, a levélaknázókat, a tripszeket és a tőzeglegyeket vonzzák. A szalag igen erős ragasztóréteggel rendelkezik, amely öntözés és permetezés után is ragadós marad. A sárga rovarfogó szalag feladata, hogy minél több rovart elfogjon.
  • Kék rovarfogó szalag: A kék csapdák kifejezetten a tripszek ellen használhatók. A mintás és feromonos kék szalag különösen alkalmas a nyugati virágtripsz (Frankliniella occidentalis) befogására. Zöldség- és dísznövénykultúrákban is alkalmazható. 
A fentebb említett három szempont alapján kiválaszthatja a megfelelő rovarfogó szalagot. Ezek a szalagok kiválóan beilleszthetők az integrált növényvédelmi stratégiába.

Rovarfogó lapok

A sárga és kék színben kapható rovarfogó lapok a növényházban kifüggesztve elfogják a levéltetveket, a levélaknázókat, az üvegházi molytetveket, a sciaridokat (más néven tőzeglegyek, árnyéklegyek, gombaszúnyogok, gombalegyek, sciarid-legyek stb.) és a tripszeket, és jelzik azok jelenlétét. A különböző színek mellett különböző méretek közül is választhat. Tekintse meg a Royal Brinkman által forgalmazott rovarfogó lapok teljes választékát.

 

Rovarfogó szalag vagy/és lap vásárlása

Ha rovarfogó szalagot vagy/és lapot szeretne vásárolni, akkor a Royal Brinkmannál jó helyen jár. Ha kérdései vannak, vagy tanácsot szeretne kérni, forduljon bizalommal növényvédelmi szakembereinkhez, akik készséggel állnak rendelkezésére.