Árnyékoló anyagok

A Hermadix árnyékoló anyagokat és árnyékoló festékeket többnyire a kertészetekben a fólia vagy üvegházi árnyékoláshoz használják. Sok növény nem viseli jó a direkt napsütést és a magas hőmérsékletet. Árnyékoló festékkel vagy diffúz bevonattal optimális klímát teremthet a növényházban és megakadályozhatja a hőmérsékleti kilengéseket. A Royal Brinkman árnyékoló festékek, diffúz bevonatok és lemosószerek széles választékát kínálja.

 

Hermadix árnyékoló anyagok

A Hermadix a különböző árnyékoló anyagok világszerte kedvelt beszállító cége. A termékpaletta szilárd, folyékony és diffúz bevonatokat is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a növényházak belső klímájának legoptimálisabb kialakításához. A Royal Brinkman exkluzív partneri kapcsolatban áll a Hermadix-szel, ami azt jelenti hogy egész évben a bőséges raktárkészlet áll rendelkezésünkre vevőink maradéktalan kiszolgálása érdekében. Minden növénynek más igénye van, így választhatunk több napfényt átengedő vagy jobban fedő anyag közül is. A Hermadix emellett megalkotta a "Q" és "D" termékek univerzális lemosóját is, a Removit-ot ami szintén elérhető cégünknél. 

Folyékony árnyékoló festékek

Ha a termés nem ellenálló a napsütés és a hőmérséklettel szemben folyékony árnyékoló festékeket kínálunk annak megóvása érdekében. Meleg időszakokban az árnyékoló festékek felvitelével visszatükrözi a fényt és így csökkenhet a benti hőmérséklet. A Royal Brinkman tökéletes megoldást kínál, ebben a cikkben tájékozódhat árnyékoló festékeinkről.

  • Q3 White: közepesen időjárásálló árnyékoló festék. Kifejezetten üveg, műanyag, fólia, polikarbonát és akril befedésére ajánljuk.
  • Q4 White: folyékony, időjárásnak jól ellenálló árnyékolószer, amely megfelelően ellensúlyozza a nyári hónapok magasabb fénybesugárzását. Kíváncsi miben különbözik a Q3 és a Q4 White festék? Olvassa el szakemberünk cikkét itt.
  • Q-Heat: visszaveri a meleg, infravörös sugárzást (NIR) a hűvösebb klíma érdekében.
  • Q-Black: a maximális árnyékolás érdekében a teljes fényáteresztést blokkoló árnyékoló festék.

Poralapú és folyékony árnyékoló anyagok

Az elmúlt években az üvegházak szerkezete alaposan megváltozott, ami jelentősen befolyásolja a kívánt árnyékolás módját is. Az üvegházak árnyékolási szisztémájának biztonságosabbá, könnyebbé, gyorsabbá és pontosabbá kellett válnia. Erre az igényre válaszul fejlesztették ki a folyékony árnyékoló festékeket. A por és a folyékony árnyékoló anyagok közti nagy különbség az összetételben és a kivitelben rejlik.További informálódnak a különbségekről? Szakemberünk ebben a cikkben részletesen kifejti, hogy mi a különbség a poralapú és a folyékony árnyékoló festékek között.

 

Diffúz bevonatok

A diffúz bevonatok szórttá teszik az üvegházba bejutó fényt, így a növényeket nem károsítja a túlzott fényintenzitás esetleges káros hatása. Ezt a szórt fényt diffúz fénynek nevezik. Ebben a cikkben szakemberünk bemutatja milyen diffúz bevonatok elérhetőek cégünknél.

  • D Gree: visszaveri a meleg, infravörös sugárzást (NIR) és beengedi a növények számára hasznos fényt (PAR), így optimális klímát biztosít a termesztéshez.
  • D Fuse: szórt fényt biztosít a növényházban, amely így képes mélyebben behatolni a növényállományba, magasabb terméshozamot és jobb minőséget eredményezve.
  • D Fuse Extra: 10-15%-kal nagyobb árnyékolást képes biztosítani, mint a standard D-Fuse bevonat.
A diffúz bevonatok felvitelekor néhány fontos tényezőre oda kell figyelni. Ilyen például, hogy a bevonatot mindig tiszta felültre applikáljuk, illetve a kijuttatás idejére is figyelni kell.


A üvegház tetejének megtisztítása

Az árnyékoló anyagok mellett a Royal Brinkman ezeknek a lemosóját is forgalmazza az üvegházak tetejének megtisztításához. A Hermadix által kifejlesztett lemosó, a Removit, a "Q" és a "D" termékek eltávolításaára szolgál. Ide kattintva elolvashatja ajánlásunkat a lemosással kapcsolatosan.

Vásároljon árnyékoló anyagokat

A Royal Brinkmannál minden növénytípushoz és éghajlathoz talál megfelelő árnyékoló bevonatot. Ha további információra van szüksége, lépjen kapcsolatba velünk ide kattintva, munkanapokon 24 órán belül válaszolunk.