Perlit

A perlit egy szervetlen kőzet, amely víz- és nedvességtartó képességgel rendelkezik. A vermikulittal ellentétben a perlit gyors vízelvezetést biztosít. Ezért a perlit nagyon alkalmas olyan növények számára, amelyek nem ellenállnak a nedves talajnak. A perlitet virágföldek, vágóföldek, vetőtalajok és dugványok adalékanyagaként is használják. Fedezze fel a Royal Brinkman perlit kínálatát.

 

A Perlit használata a kertészetekben

A perlit egy vulkáni eredetű fehér alumínium-szilikát, amelyet főként a vetési, vágási és szaporítási területen használnak. A perlit betegségektől mentes és ideális víz/levegő arányt biztosít. Ennek a szerkezetnek az eredménye, hogy a duzzasztott pelletek nagy mennyiségű vizet képesek visszatartani. Ennek a víznek egy része a pellet külső oldalán található, így a víz azonnal a növény rendelkezésére áll.

A Vermikulit és a Perlit közti különbség

A vermikulitot és a perlitet gyakran adják a használt (virág)földhöz, hogy jobb, szellősebb szerkezetet biztosítsanak. De mi a különbség a vermikulit és a perlit között? Szakembereink írtak egy cikket, amelyben elmagyarázzák a vermikulit és a perlit közötti különbséget.