Mérőberendezések

A mérőberendezések nagy jelentőséggel bírnak a professzionális növényházi termesztésebn. Ezeknek a mérő- és súlyozóberendezéseknek a segítségével sokkal könnyebb a termesztés ellenőrzése, visszakövetése. Cégünknél, a Royal Brinkmannál a professzionális kertészeti termeléshez szükséges mérőeszközök széles választékát megtalálhatja.

 

Mérőberendezések a növényházi termelésben

A növényházakban számos különböző értéket lehet (és kell is) mérni. A Royal Brinkman-nál különböző, a meghatározó értékek mérésére szolgáló mérőberendezéseket talál:
  • pH-érték: a pH-érték nagyon fontos a folyadék vagy a talaj savasságának méréséhez. Ha túl magas vagy túl magas pH-értékkel rendelkezik a növény, nagy az esélye a hiánytüneteknek. A Royal Brinkman különböző pH-mérőket kínál a növény pH-értékének mérésére. Szeretné beállítani a megfelelő pH-t? Itt elolvashatja szekembereink tippjeit.
  • EC mérő: az EC-érték a vízben oldott elemek elektromos vezetőképességét jelöli. Ez az EC-érték határozza meg, hogy a növény mennyire könnyen tudja felvenni a vizet. Választékunkban különböző EC-mérőket talál. 
  • CO2-mérő: A CO2 elősegíti a növények növekedését. Ezért nagyon fontos, hogy elegendő CO2 legyen az üvegházban. A CO2-mérő segítségével mérheti az üvegházban lévő CO2 mennyiségét, így szükség esetén kiigazításokat végezhet. A Royal Brinkmannál különböző CO2-mérőket talál a professzionális kertészethez.
  • Nedvességmérő: A nedvesség egyrészt fontos a növény növekedéséhez, másrészt azonban a túl sok nedvesség a túlöntözés káros hatásaihoz is vezethet. Ezért fontos a nedvességtartalom rendszeres mérése. A Royal Brinkman kínálatában különböző nedvességmérők is megtalálhatók a nedvesség mérésére. 
A Royal Brinkman a fenti mérőeszközökön kívül fénymérőket, hőmérőket és esőmérőket is kínál a professzionális kertészek számára. Ha rendszeresen használ mérőeszközöket, nagyon fontos, hogy a mérőműszert rendszeresen kalibrálja, hogy a mérési adatokban ne legyenek hibák. Szakembereink számos cikket írtak többek között a pH- vagy EC-mérő kalibrálásáról. 

30MHz-es mérőberendezés

A mérőberendezések segítenek a termesztés körülményeinek ellenőrzésében az üvegházban, a raktárban vagy a hűtőházban, így valós idejű információk alapján hozhat döntéseket, amelyekhez könnyen hozzáférhet okostelefonján, táblagépén vagy számítógépén keresztül. A 30MHz-es mérőberendezések különböző érzékelőkből állnak, különböző alkalmazásokhoz. Például mérheti a hőmérsékletet, a talajnedvességet, a levegő áramlását, a napfényt vagy a harmatpontot, különböző 30MHz-es érzékelőkkel.

A mérőberendezések kalibrálása

Ha rendszeresen használja a mérőberendezést, nagyon fontos, hogy rendszeresen kalibrálja a mérőberendezést, hogy elkerülje a mérési adatok hibáit. Szakembereink különböző cikkeket írtak a pH-mérő és az EC-mérő kalibrálásáról.

A mérőberendezések meghibásodása

A különböző tényezők mérése mellett a gyümölcs- és zöldségkultúrákban különösen fontos a súly mérése. Elektromos mérlegek segítségével például lemérheti a növények súlyát. Ebből megtudhatja, hogy a betakarított termékek megfelelnek-e a minőségnek és a követelményeknek. Előfordulhat, hogy a mérőberendezés meghibásodik vagy nem működik megfelelően. Előfordulhat például, hogy a mérőberendezés nem kapcsol be, eltér vagy nem éri el a nullát. Szakembereink örömmel segítenek meghibásodások esetén is.

Súlymérés a kertészetekben

A különböző tényezők mérése mellett nagyon fontos a súly mérése különösen a gyümölcs- és zöldségkultúrákban. Elektromos mérleggel például megmérhetjük a gyümölcsök súlyát. Így megtudhatja, hogy a betakarított termékek megfelelnek-e a minőségnek és a követelményeknek. Az elektromos mérleget is rendszeresen kalibrálni kell. Emellett cégünk komplett, logisztikai és csomagoló résszel ellátott állomásokat is kínál a professzionális kertészek számára. Cikkünket itt olvashatja el ezekről a rendszerekről.

Szeretne mérő- és/vagy súlymérőberendezést vásárolni?

Új mérő- és mérőberendezés vásárlását tervezi? Vegye fel a kapcsolatot gépesítési szakembereink egyikével. Szakembereink szívesen adnak tanácsot a megfelelő berendezés kiválasztásában.