Antikondenz fóliák

A lecsapódó pára egyenletesen oszlik el az antikondenzációs fólia felületén, így több fény jut be a növényházba, és csökken az energiafelhasználás. Többféle perforálással kapható, a leggyakoribb változat a 20x20-as. Tekintse meg, milyen antikondenzációs fóliákat kínál a Royal Brinkman!

VARI-OP antikondenz fóliák

A VARI-OP antikondenzációs fólia magas szórtfény-áteresztő képességgel rendelkezik, így kevesebb árnyék lesz a növényházban, és több fény éri a levelek felületét. További előnyei közé tartozik, hogy égésgátló tulajdonsággal rendelkezik (megfelel az NTA8825/K4 előírásainak), és energiát lehet megtakarítani vele. A VARI-OP antikondenzációs fólia használata esetén csökken a leszálló hideg légáramlás mértéke, így stabilabb hőmérsékletet biztosít.

Az antikondenzációs fólia behúzása

A nedvesség nem folyik össze az antikondenzációs (röviden AC) fólia felületén, ezért az kismértékű csepegést biztosít, vagyis nem csepeg a növényekre a kondenzvíz. Az utóbbi években egyre több zöldségtermelő használ AC-fóliát a szezon kezdetén, hogy melegebb növényházi klímát biztosítsanak a fiatal növények számára, és mérsékeljék az energiaköltségeket. Az AC-fóliák kisebb fényveszteséget okoznak, mint a mozgatható ernyőrendszerek. Az antikondenzációs fólia beszerzésekor és alkalmazásakor figyelembe kell venni néhány szempontot.