Oltóklipszek paradicsomhoz, paprikához és padlizsánhoz

Szeretné átoltani a paradicsompalántáit? A Royal Brinkman oltóklipszek széles választékát kínálja paradicsomhoz, paprikához és tojásgyümölcshöz. A palánták növekedési feltételei erősen függnek a fényviszonyoktól és a hőmérséklettől. Ezért fontos a megfelelő oltási klipsz kiválasztása.

Az oltóklipszeket különböző növényekhez használják, különösen paradicsom, paprika, padlizsán, uborka, cukkini és (görög)dinnye esetében. Az egyes palántatípusok eltérő növekedési feltételeket igényelnek, ezért fontos a megfelelő klipsz kiválasztása. Ezért a Royal Brinkman oltóklipszek széles választékát kínálja paradicsom, paprika, dinnye és minden más üvegházi növény számára. A paradicsompalánták meglehetősen fogékonyak a betegségekre. Ezért a paradicsomnövényeket már régóta oltják. De a paprikanövényeket és a padlizsánokat is oltják a növény ellenálló képességének növelése és a termék jobb minőségének elérése érdekében.

Oltóklipszek paradicsom, paprika és tojásgyümölcs oltásához

A paradicsom, paprika és padlizsán oltásához használt kemény vagy lágy oltóklipszek kiválasztása a növekedési körülményektől függ. A Royal Brinkman az összes kertészeti kultúrához teljes oltóklipszcsaládot tervezett. A palánták növekedési feltételei erősen függnek a fényviszonyoktól és a hőmérséklettől. A téli ültetésű északi országokban a palánták általában puhábbak és hosszabbak. A mediterrán országokban a merevebb oltóklipszeket részesítik előnyben a rugalmasabb, puhább oltási kapcsokkal szemben, mivel itt meglehetősen szívós növényeket termesztenek. A mediterrán éghajlaton a rugalmas, puha oltóklipszeket részesítik előnyben.

Szeretné tudni, hogyan kell paradicsomot, paprikát vagy tojásos növényeket oltani? Nézze meg erről szóló videónkat.

PT9 oltóklipsz paradicsomhoz, paprikához és padlizsánhoz extra tapadással

A PT9 puha és rugalmas oltóklipsz paradicsomhoz, paprikához és padlizsánhoz, amely minden időjárási körülmények között használható, és extra tapadással rendelkezik. Az oltóklipsz számos méretben kapható és 100%-ban újrahasznosítható.
Az oltási klipsz szárnyain alkalmazott kiegészítő fogás sokkal nagyobb fogást tesz lehetővé, mint a hagyományos paradicsom-, paprika- és padlizsánoltó klipszek. Az eltérő termesztési körülmények között különböző oltvóklipszekre is szükség van.

Különböző színben elérhető oltóklipszek

Az oltóklipszek igény szerint különböző színekben (piros, zöld, sárga, kék és átlátszó) is rendelhetők. Ez megkönnyíti a különböző fajták és méretek felismerését. Minden oltóklipszünk olyan anyagból készül, amely élelmiszer-biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik és megfelel az élelmiszer-biztonsági követelményeiknek. 100%-ban újrahasznosíthatók. Az oltóklipszekkel kapcsolatos többéves tapasztalatunk kiváló teljesítményt eredményezett. Az oltóklipszek különböző méretekben kaphatók. A növénytől és a fajtától függően válassza ki a megfelelő méretet.

Fürttartó klipszek

Az oltóklipszek mellett a paradicsom fürttartó klipszek nagyszerű megoldást jelentenek a növény megtámasztására. A fürttámasztó klipszek a gyümölcs fürtjeinek alátámasztására szolgálnak. Ezek a fürtök könnyen megsérülhetnek, ha elpattannak vagy elgörbülnek. Ezért nagyon fontos, hogy az első fürtöket fürttartó klipszekkel támasszuk meg.

A fürttartó klipszek előnyei:

  • nagyon rugalmasak,
  • megakadályozza a hajtások eélhajlását,
  • igazodik a legtöbb hajtás méretéhez és fajtájához.