Vízgazdálkodás

A víz elengedhetetlen a növények fejlődéséhez. De mint ahogy Ön is tudja, a kertészeti termesztésben néha nehéz eltalálni az öntözővíz, a műtrágyák és mikroelemek megfelelő adagolását. Az egyre szigorúbb jogi és környezetvédelmi szabályozások mellett a biztonságos vízhasználat és az elfolyó víz csökkentése és újrahasznosítása napról napra fontosabbá válik.

Ezekre a kihívásokra ad választ a víz intelligens (újra)felhasználása. A Brinkman Hungary Kft. innovatív megoldásokat kínál az öntözés teljes folyamatára, és segítséget nyújtunk annak minden lépéséhez, elejétől a végéig, legyen szó a víz fertőtlenítéséről, a bikarbonátok eltávolításáról, a víz és a tápanyagok megfelelő koncentrációjának a megfelelő időben történő adagolásáról, illetve a drénvíz mennyiségének méréséről és újrahasznosításáról.

Vocom

Személyre szabott, pontos öntöző-, és tápoldat-adagoló rendszer a kultúra egészségéért!vocom 400x298 rounded

Gondot okoz a tápoldatok stabil adagolása? A Brinkman Vocom öntöző-, és tápoldatozó berendezésével tökéletesen szabályozhatja a kultúra tápoldatozását, ami azonnal észrevehető a termés minőségében és a hozamában. A talaj nélküli, hidrokultúrás termesztés alapja a megbízható és pontos öntözőrendszer. Bármilyen növényt termeszt, vállalata és a kultúra szempontjából is kiemelkedően fontos, hogy irányítani tudja és átlássa a használt folyamatokat. A siker és a folytonosság érdekében ideális növekedési feltételeket kell biztosítani a növények számára, hiszen a közös célunk: a tökéletes termés és a maximális terméshozam elérése.

Jellemzők

A Vocom öntöző-, és tápoldatozó berendezés egy teljeskörűen felszerelt adagoló rendszer, amely magába foglalja a szűrőket, szivattyúkat, keverő tartályt, a dupla EC és pH mérést, a 4 kultúráig bővíthető adagoló csatornákat, a kapcsoló szekrényt, és a hozzá tartozó számítógépet. Gondoskodik az öntözővíz stabil pH-értékéről és vezetőképességéről. A megfelelő pH szint alapvető fontosságú a növények optimális tápanyagfelvételéhez. Megakadályozza a tápanyaghiányok és betegségek kialakulását és biztosítja a növény kiváló minőségét. Ha a növény a megfelelő időben jut megfelelő mennyiségű vízhez és tápanyaghoz, akkor a lehető leghatékonyabban tudja azt felhasználni.

Teljes integráció

A Vocom öntöző-, és tápoldatozó berendezés egy központi vezérlő számítógép segítségével irányítható. Ily módon a növényház mindegyik rendszere összekapcsolható: a vízgazdálkodási, a klímavezérlő, az energiagazdálkodási vagy akár a vezetői információs rendszer is; de akár önálló egységként is telepíthető. Használható csepegtető rendszerekhez, felső szórófejes-, és akár árapály-öntözéshez is.

» Ajánlatot kérek!

 

 

 Az általunk ajánlott növényházi öntözőrendszer részei:

 • fordított ozmózis víztisztító rendszer
 • tisztavíztározó tartály, drénvíz tározó és fertőtlenített drénvíz tározó tartály
 • elősavazó és fertőtlenítő berendezések
 • saválló szivattyúkkal felszerelt Vocom öntöző- és tápoldatozó berendezés
 • Priva öntözésvezérlő és/vagy klímaszabályozó számítógép
 • elő-EC mérés alapján működő motoros drénvíz bekeverő szeleprendszer
 • csővezetékek, mágnesszelepek, csepegtető rendszer
 • drénvízmérő rendszer (DWC, Priva DSS), illetve közegnedvesség-, közegsúlymérő (Priva Growscale)
 • drénvízgyűjtő csővezetékrendszer (földalatti csővezeték, dréntartály, drénszivattyú)
 • szűrőrendszer (homokszűrő és/vagy SAF automata szűrő)
 • drénvíz-fertőtlenítő berendezés
» Ajánlatot kérek!

 

Öntözés szabadföldi termesztéshez

A Royal Brinkman Hungary Kft. a növényházas öntözésben szerzett szaktudását az intenzív szabadföldi és szuperintenzív gyümölcsös kertészetekben is sikeresen kamatoztatja. A több évtizedes múltra visszatekintő csepegtetőöntözés napjainkra a kertészeti ágazat leghatékonyabb öntözési módjává nőtte ki magát. Alapvető felszereltsége a hajtatásnak és meghatározó öntözési mód a szabadföldi zöldségtermesztésben is. Szabadföldi körülmények között a csepegtetőöntözést ezidáig leginkább felszín feletti telepítéssel alkalmazták, vagy ha a növénykultúra lehetővé tette, akkor a csepegtetőcsövet talajjal takarták vagy behúzták a bakhátba. Azonban a csepegtető öntözésnek kialakult egy innovatív módja, a felszín alatti csepegtetőöntözés (az úgynevezett SDI), ami lehetővé teszi olyan vízigényes kultúrák, mint a csemegekukorica csepegtető öntözésbe való bevonását is. Ez is a teljes rendszer kiépítésével lesz a leghatékonyabb, melynek részei a könnyen telepíthető gerincvezetékek, tápoldatozók, szűrőberendezések. A Netafim Streamline X szalag és a Netafim FlexNet™ csőrendszer együttes használatával például gyorsan, pontosan és egyszerűen üzemeltethető rendszert építhetünk ki.

Bármelyik megoldást is választja, Cégünknél a Netafim teljes termékpalettája megtalálható, így mindegyik szabadföldi termesztési módhoz tudunk megfelelő precíziós öntözési rendszert ajánlani.

» Ajánlatot kérek!