Fóliák

Kertészeti fóliák

Sokféle célra használnak kertészeti fóliákat a növényházakban. Például vannak sötétítésre vagy szigetelésre alkalmas műanyag fóliák. A Royal Brinkman sokféle, tekercses kiszerelésű műanyag fóliát kínál különböző alkalmazásokra.

 

Műanyag kertészeti fóliák

A kertészetekben sokféle célra használnak fóliát. Különböző színű, méretű és perforáltságú műanyag fóliák kaphatók. A Royal Brinkman műanyag kertészeti fóliák széles választékát kínálja:

  • Szigetelőfólia: növényházak szigetelésére szolgál. Főleg hideg időszakokban használják, energiát takarítva meg vele.
  • Fényzáró fólia: a növényház sötétítésére szolgál, lehet mindkét oldalán fekete, vagy az egyik oldalán fekete, a másikon fehér.
  • Szubsztrát fólia; a növényház talajának lefedésére használják. Segítségével tisztán kezdheti az új termesztési időszakot.
  • Vápafólia: a vápák letakarására szolgál, korlátozza a betegségek és a vírusok terjedését.
  • Takarófólia: ezzel a fóliával szokták letakarni a dugványokat a kezdeti időszakban a gyökérfejlődés elősegítése érdekében.
  • Hólyagos fólia: a raklapozott áruk védelmére szolgál, megakadályozza azok sérülését.

A különböző alkalmazásmódok más-más célokat szolgálnak, például az energiafogyasztás csökkentését, a növényházi klíma optimalizálását vagy a termék védelmét. Emellett a kertészeti ágazatban is egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság, ezért egyre gyakrabban használnak biológiailag lebomló fóliákat, amelyek ideálisak az organikus növénytermesztéshez. Mivel sokféle színű, méretű és perforáltságú műanyag kertészeti fólia kapható, fontos, hogy mindig megfelelő típust válasszunk. A kertészeti fóliák általában átlátszóak, fehérek, feketék vagy fekete-fehérek szoktak lenni.

A műanyag fóliák méretei

Ha műanyag kertészeti fóliát szeretne vásárolni a növényházba, vegye figyelembe az alkalmazás során keletkező veszteséget. Bár a növényház többnyire teljesen síknak tűnik, a gyakorlatban azért ez nem egészen így van, ezért mindig 3 százalékkal többet számoljon! Szakértőink készséggel adnak tanácsot a megfelelő fólia típusát és méretét illetően.

Kertészeti fólia vásárlása

Ha kertészeti fóliát szeretne vásárolni, de nem tudja, melyik lenne a legalkalmasabb az adott körülmények között, forduljon bizalommal szakértőinkhez, akik készséggel adnak tanácsot a tekercsben kapható műanyag fóliákkal kapcsolatban. Kérésére munkanapokon 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.