Növényápolás

A kultúra egészsége kulcsfontosságú a folyamatos fejlődés és a magas terméshozam elérése szempontjából. Ezért a kertészetekben nagy figyelmet kell fordítani a tápoldatozási stratégiára és arra, hogy megfelelő mennyiségű napfény érje a növényeket. A Royal Brinkman műtrágyák és árnyékolási megoldások széles választékát kínálja a professzionális kertészetek számára.

 

A növényápolási részleg elsősorban a műtrágyákra, az előkezelő anyagokra, illetve a meszes és árnyékoló festékekre koncentrál. Termékszakértőink készséggel segítenek kihozni a legtöbbet az adott kultúrából. Például segíthetnek a megfelelő tápoldatozási program összeállításában, az adatok elemzésében, és tanácsot adhatnak arra vonatkozóan, milyen meszes vagy árnyékoló festéket célszerű használni. Itt minden megtalálható a fotoszintézis maximális hasznosításához.. 

Milyen tápoldat-összeállítással lehet pénzt megtakarítani? Milyen bevonat esetén lesz a legjobb a termény minősége? Hogyan lehet gondoskodni a kultúráról a betakarítás után? Ezek és ehhez hasonló kérdések foglalkoztatják egész nap növényápolási termékszakértőinket és beszerzőinket. Folyamatosan keressük az új lehetőségeket, amelyekkel sikeresebbé tehető a termesztési szezon.

Termékszakértőink segíthetnek a megfelelő tápoldatozási program összeállításában és az adatok elemzésében, hogy Ön a lehető leghatékonyabban táplálja növényeit, és optimalizálni tudja a termelést. Szívesen adnak tanácsot az árnyékoló festékekkel kapcsolatban, amelyek a fény optimális hasznosítását és ezáltal a növények védelmét szolgálják. Tájékoztatást kérhet tőlük a különféle előkezelő anyagokról és azok használatának előnyeiről is. Röviden összefoglalva, a növényápolás témakörében minden termékünk és szolgáltatásunk a fotoszintézis, és azon keresztül a gazdaság optimális működését támogatja.

Tápoldatozás a kertészetekben

A tápoldatozás kulcsfontosságú a kertészeti kultúrák fejlődése szempontjából. Minden növénynek mások az igényei, és ebből adódóan eltérő tápoldatozási stratégiákat kell alkalmazni rájuk. A Royal Brinkman műtrágyák széles választékát kínálja a professzionális növényházi kertészetek számára, a szilárd anyagoktól a mono- és NPK-műtrágyákon át a különböző típusú folyékony műtrágyákig. Szakembereink szívesen adnak tanácsot a megfelelő tápoldat összeállítására vonatkozóan. Minden tápoldat-keverék tartalmaz makroelemeket: nitrogént, foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot és ként. A makroelemek mellett gyakran nyomelemeket is adnak hozzá, hogy megelőzzék a hiánybetegségek kialakulását. A tápanyagellátáson kívül a kultúra természetes védekezési mechanizmusára is ügyelni kell. Nagyon fontos, hogy a növény meg tudja védeni magát az élő és élettelen tényezőkkel, például a hőséggel, a páratartalommal és a mikroorganizmusokkal szemben.

Árnyékoló anyagok

A fény elengedhetetlen a növények fejlődéséhez. Azonban minden kultúráknak különböző mennyiségű fényre van szüksége, sőt, némelyiket kifejezetten védeni kell az erős napsütéstől, máskülönben megéghet. A Royal Brinkman sokféle különleges árnyékolási terméket kínál, melyek beszállítója a Royal Brinkman partnere, a Hermadix. Vannak mészalapú festékek, amelyek a növényház falára felhordva mérsékelik a növényház hőmérsékletét, visszaverik a fényt, védik a kultúrát, és segítenek fenntartani az egyenletes növényházi klímát. A meszes festékeken kívül diffúz bevonatok is szerepelnek kínálatunkban, amelyek szétszórják a növényházba bejutó fényt, így csökkentik a fény intenzitását, és ezáltal védik a kultúrát. Diffúz bevonat használata esetén kevesebb stresszhatás éri a növényeket, csökken a felső levélrétegek hőmérséklete, míg az alsóbb levélrétegeké emelkedik. A termesztési szezon végén célszerű lemosni a felhordott bevonatot. A Royal Brinkman a Removitot ajánlja erre a célra, amellyel hatékonyan eltávolíthatók a Hermadix árnyékoló festékek. 
 

A kultúra ellenálló képessége

A betakarítás után gondoskodni kell a termék optimális állapotának megőrzéséről; gondoljunk például a dísznövénykertészetre. Ennek biztosítására szolgálnak beszállítónk, a Chrysal előkezelő anyagai és vágottvirágtápjai. Ezekkel a szerekkel megakadályozható, hogy a virágok, rügyek és levelek idő előtt elhervadjanak és/vagy lehulljanak. Az előkezelő anyagok mellett vágott virágoknak való tápot is használhat, amely tápanyagokkal látja el a virágokat.