Automatizálás

Mindenki a lehető leghatékonyabban szeretné automatizálni kertészete folyamatait. De a növényház típusa és mérete, az adott kultúra és persze az ügyfél céljai nagymértékben meghatározzák, mennyire pontos szabályozásra van szükség. Egy valami biztos: minél precízebben vezérli kertészetét, annál jobban fejlődnek a növényei.

Vezérlés

Egy üvegház tökéletes környezetet biztosít a különféle folyamatok összekapcsolásához és összehangolásához. Fóliaházas termelés esetén azonban sokkal több problémával kell foglalkozni, például az éghajlati és környezeti változásokkal, a kártevők és betegségek elleni küzdelemmel, és az egészségtelen talajjal. Emellett a zöldségtermesztéshez más környezeti feltételekre van szükség, mint például a bogyós gyümölcsök termesztéséhez.

Hogyan lehet megállapítani, melyik vezérlő számítógép felel meg legjobban Önnek? Szívesen segítünk a választásban. Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal és tájékoztatjuk, melyik vezérlő számítógép a legmegfelelőbb vállalata számára.

Priva Connext

A legmodernebb vezérlő számítógép a tökéletes növénytermesztés és a maximális terméshozam biztosítására!priva connext

Bármilyen növényt termeszt, vállalata és a kultúra szempontjából is kiemelkedően fontos, hogy irányítani tudja és átlássa vállalata folyamatait. A siker és a folytonosság érdekében ideális növekedési feltételeket kell biztosítani a növények számára. A Priva Connext vezérlő számítógép segítségével összekapcsolhatja és felügyelheti az összes folyamatot, most és a későbbiekben is. Az eredmény: tökéletes termés és maximális terméshozam.

Megbízható rendszer

Ön is arra törekszik, hogy maximális terméshozamot és hatékonyságot érjen el a termés optimális minősége mellett, ugyanakkor minimalizálni szeretné a termelési költségeket is? A Priva Connext segítségével egyetlen rendszerből felügyelheti a termesztésben szerepet játszó összes rendszert és berendezést, legyen szó a klíma szabályozásáról, a vízgazdálkodásról vagy az árnyékolásról. A rendszerek és vezérlőelemek összekapcsolása hihetetlenül egyszerű, és emellett megbízhatóan és stabilan működik.

Teljesen önálló

A Priva Connext teljesen önállóan működik a nap 24 órájában. A felhasználóbarát kezelőprogramok segítségével egy pillantással áttekintheti az összes termelési folyamatot. A programok minden lehetőséget megadnak a termés és a környezet optimalizálására. A Priva Office Direct egy átfogó alkalmazás, amelyen keresztül a növényház összes vezérlőelemét és beállítását részletesen szabályozhatja és analizálhatja. A Priva Connext Operator egy tabletre és okostelefonra készült webalkalmazás, melynek segítségével bármikor és bárhol tájékozódhat a folyamatokról, és elvégezheti a legfontosabb módosításokat a rendszerben.

Priva Compact CC

Szabályozza az alapvető folyamatokat, és optimalizálja a termelést és a hozamot.priva compact cc

Olyan vezérlő számítógépet keres, amit folyamatosan az igényeihez igazíthat? Olyat, ami egyesíti a jelenleg meglévő alapvető vezérlőelemeket, és majd bővíthető, ha a jövőben modernebb technológiára lesz szüksége? A Priva Compact CC felügyeli a különböző növényházi berendezések legfontosabb folyamatait a kultúra optimális gondozása érdekében. Felhasználóbarát kialakításának köszönhetően könnyen szabályozható a klíma, az öntözés, a világítás, a szén-dioxid-szint és az energiafogyasztás – bárhol, bármikor, bármilyen eszközről.

Testreszabott irányítás minden fontos folyamathoz

A Priva Compact CC vezérlőrendszerrel a nap 24 órájában felügyelheti kertészetében az alapvető termesztési körülményeket, például a szellőztetést, a fűtést, az árnyékolást, a CO2-szintet, a ventilátorokat, a páratartalmat, a világítást, a kazánokat, az öntözést, a tápoldatozást és a drénvíz újrafelhasználását. Mindezek teljesen integrálva vannak a Priva Compact CC vezérlő számítógépbe.

További korszerű szabályozási lehetőségek

Az eredmény fokozása érdekében további fejlett szabályozókat is beépíthet, amelyekkel tovább javíthatja a klímát és az öntözést. Ilyen korszerű szabályozók például a következők:

  • Nedvességtartalom-szabályozó modul
  • 24 órás hőmérsékletstratégia
  • Ár-apály rendszerek
  • Vocom öntöző-, és tápoldatozó berendezés
  • » Ajánlatot kérek!

 


Szenzorok a kertészetben

A kultúra optimális fejlődéséhez tökéletesen össze kell hangolni a hőmérsékletet, a világítást, a páratartalmat és a CO2-koncentrációt. Ehhez pontos mérésekre és szabályozásra van szükség. Cégünk sokféle szenzort kínál az időjárás-érzékelőktől a klímaszenzorokig, a PAR-szenzoroktól a vízérzékelőkig. A szenzorok által mért értékek továbbíthatók a Priva vezérlő számítógépbe, és ily módon ideális növekedési körülmények biztosíthatóak a kultúra számára.

Időjárás-érzékelő szenzorok

A szélsebesség és a szélirány, a csapadékmennyiség, a hőmérséklet, a (kinti) levegő páratartalmának és a napfény mennyiségének mérése nagyon fontos a növényház stabil klímájának megteremtéséhez. Csapadékérzékelő szenzorunk adatai alapján automatikusan szabályozhatók a szellőzőnyílások az optimális benti klíma fenntartása érdekében. A külső RV-szenzorral mérhető a levegő relatív páratartalma a növényházon kívül, ami azért fontos, mert jelentősen eltérhet a belső páratartalomtól. Besugárzásérzékelő szenzoraink mérik a növényház külső hőkibocsátását, és a hőveszteség megakadályozása érdekében az árnyékoló hamarabb bezár a szenzoroknak köszönhetően, ha derült az ég. Ezzel megelőzhető a növények károsodása, és energiát lehet megtakarítani. Időjárás-állomásunk az összes mérési adatot elküldi a Priva vezérlő számítógépnek, ami az adatok figyelembevételével végzett számításai alapján automatikusan szabályozza a folyamatokat.

Klímaszenzorok

A hagyományos Priva (T + RH) mérődoboz a relatív páratartalmat és a hőmérsékletet méri a növényház egyes szakaszaiban. Az E-mérődoboz ennél egy lépéssel tovább megy. Ez a csúcstechnológiás műszer elektronikusan méri a hőmérsékletet, a relatív páratartalmat és – egy külön modullal–a levegő CO2-tartalmát. A mérődoboz és az opcionális CO2-modul gyors és pontos mérést tesz lehetővé.
A CO2 létfontosságú a növények fejlődése szempontjából, ezért elengedhetetlen a növényház CO2-szintjének mérése. A CO2-monitor egy digitális mérőműszer, amely a szén-dioxid koncentrációját méri és figyeli a növényházon belül. A CO2-monitor levegőt szív be a méréshez, ami egy CO2-szelep segítségével több helyen is elvégezhető.

PAR-szenzor

A fotoszintézis elválaszthatatlan a növényektől. A PAR (fotoszintetikusan aktív sugárzás) szenzorral mérheti a fényt, hogy megfelelő feltételeket teremtsen a fotoszintézis folyamata számára, aminek eredményeként jobb minőségű és több termésre számíthat.

A PAR-szenzorokkral napi 24 órában mérhető a fény azon spektruma, amely aktivizálja a fotoszintézist. A PAR-szenzor által mért fénymennyiség alapján a vezérlő számítógép kiszámítja, hogyan kell beállítani az árnyékolókat, a szén-dioxid-szintet és a növénynevelő lámpákat a maximális eredmény elérése érdekében.

A PT-kamera (növényhőmérsékleti kamera) pontos tájékoztatást ad a növény hőmérsékletéről, amelyből következtetni lehet a növény párologtatásának mértékére és a sejtosztódás sebességére. Így még jobban össze lehet hangolni az automatizált folyamatokat, és magasabb terméshozamot lehet elérni.

Vízérzékelő szenzorok

A megfelelő EC- és pH-szint kulcsfontosságú tényező a kultúra egészséges növekedése szempontjából. A Priva vezérlő számítógép és a kettős EC- és pH-szenzorok együttes segítségével automatikusan ellenőrizheti és szabályozhatja az EC- és pH-szintet. Egy vízáramlás-érzékelő szenzor bevonásával meghatározható a megfelelő EC- és pH-érték – ezt az előzetes számítást egyedül a Priva biztosítja. Ezután a vezérlő számítógép a kettős EC- és pH-szenzor mérési adatai alapján korrigálja a kívánt értékektől való eltéréseket. A nyomásérzékelő szenzorok pedig elősegítik az optimális vízgazdálkodást a víztározó és a tápoldat tárolására szolgáló tartályokban.

Táptalajon való termesztés esetén pontosan mérheti a drénvíz mennyiségét és EC-értékét a drénszenzor segítségével. A Priva Growscale mérleg alkalmazásával automatikusan beállíthatja a vízadagolást a növekedési feltételeknek, illetve a növény és a táptalaj állapotának megfelelően, a növény igényei alapján.

» Ajánlatot kérek!