Szárrögzítő és fürttartó klipszek

Ahogy a paradicsomok egyre nagyobbak lesznek, megtámasztásra lesz szükségük. Ezért a növényeket kötözőmadzagggal kötjük fel. Ehhez többféle terméket ajánl Cégünk, szárrögzítő és fürttatrtó klipszek széles választékából szemezgethetnek kertészeink. Nem okoznak sérülést a növényen, emellett a szárat is jól megtartják. Így csökkenthető a botritisz kockázata.

 

Szárrögzítő és fürttartó támaszok

A fürttartó támaszokat a professzionális paradicsomtermesztésben használják, hogy megakadályozzák a növény törését. A fiatal paradicsomnövény fürtjei gyakran nem bírják el a növény súlyát, de ez a fürttartó klipsz támasztékot nyújt és megakadályozza a paradicsomnövény károsodását. Egyetlen szár sem egyforma vagy egyforma vastagságú, ezért a Royal Brinkman különböző méretű és típusú fürttartó klipszeket kínál kertészei számára, mint például a Flextruss, vagy a Bato főszártartó klipszek.

Flextruss fürttartó klipszek

A Royal Brinkman kínálatában megtalálhatóak az egyedi kialakítású Flextruss fürttartó "ívek", amelyek az első kialakult fürtök megtartására szolgál. Ennek a rugalmas klipsznek az az előnye, hogy könnyen és gyorsan felhelyezhető. A Flextruss nagyon rugalmas, ami sok munkát takarít meg a növény metszésekor vagy rögzítésekor. Ezenkívül a Flextruss megakadályozza, hogy a fürt elhajoljon, így nagyobb terméshozamra és jobb minőségű első fürtökre számíthat. Flexibilitásának köszönhetően szinte minden paradicsomfajtához alkalmas.