Oltóklipszek

Az oltóklipszeket és csipeszeket a zöldségtermesztésben használt növények oltására használják. A klipszek használatával megelőzhető a növény károsodása. Az ARaymond klipszek például a záródáskor hallható "kattanásról" ismerhetők fel, és gyorsan és egyszerűen felszerelhetők.

Minden növénynek más és más követelményei vannak, és világszerte sokféle éghajlati viszonyhoz kell igazodni. Ezen eltérő termesztési körülmények miatt különböző oltóklipszekre van szükség. Nagyon fontos a megfelelő oltóklipszek kiválasztása. A Royal Brinkmannál oltóklipszek és -csipeszek széles választékát vásárolhatja meg minden termesztési körülményhez és művelési módhoz.

 

Oltóklipszek a kertészetekben

A Royal Brinkman az összes kertészeti kultúrához oltóklipszek és csipeszek teljes sorát forgalmazza. A palánták növekedési feltételei nagymértékben függnek a fényviszonyoktól és a hőmérséklettől. Az északi országokban a téli ültetéssel a palánták általában puhábbak és hosszabbak, a déli országokban pedig a melegebb (mediterrán) éghajlatú, nagy fényintenzitású és magasabb hőmérsékletű országokban a palánták rövidebbek és keményebbek. Ezen eltérő termesztési körülmények között különböző olóklipszekre van szükség. Minden klipszünk 100%-ban újrahasznosítható. A kiváló minőségű alapanyagok élelmiszerbiztonsági és FDA tanúsítvánnyal rendelkeznek. Az oltóklipszek az átlátszó mellett kék, zöld, sárga vagy piros színben is szállíthatók. Ez segít megkülönböztetni a klipszméretet vagy a terményfajtát, és így csökkenthető az emberi hibák száma. A Brinkman oltványcsipeszek nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkeznek.

Növelje a növények ellenállóképességét oltóklipszekkel!

A növénykultúrája oltásával több előnyt is profitálhat. Megfelelő oltóklipsszel növénye kevésbé van kitéve a betegségek behatolásának, ezért meghosszabbíthatja a termesztési időszakot. Ezenkívül magasabb termésminőséget érhet el, ami nagyobb termést eredményez. Ezen felül a növény gyökérzete is javul, így a növény könnyebben fel tudja venni a vizet és a műtrágyát.

Oltóklipszek uborkához

Az uborkatermesztésnél kétféle oltási módszert alkalmaznak: a fejoltás, másnéven japán oltás módszerét vagy a közelítő oltást. A Royal Brinkman két speciális oltványcsipeszt fejlesztett ki az uborkaszerű oltványok oltására. Az oltóklipszek különböző színekben kaphatók.

Oltóklipszek paradicsomhoz, paprikához és padlizsánhoz

A paradicsomot puha vagy kemény oltóklipsszel lehet oltani, ez a termesztési körülményektől függ. A meleg országokban a paradicsom, paprika és padlizsán termesztésekor gyakran kemény oltóklipszet használnak. Kissé enyhébb éghajlaton gyakran használnak rugalmas (lágy) oltóklipszeket.

ARaymond klipszek

Az ARaymond növényházi klipszek műanyagból és biológiailag lebomló anyagból készülnek, és többféle méretben kaphatók. Különböző kultúrákhoz használhatók. Az üvegházi termékcsalád a következőket tartalmazza:

  • Paradicsom klipszek
  • Paradicsom akasztó kampók
  • Szártámaszok
  • Uborka klipszek
  • Paprika klipszek

Mindegyiket klipszet úgy tervezték, hogy még a legnehezebb növényeket is megtámassza.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő oltóklipszet?

Az oltóklipszeket különböző növények, legfőképp paradicsom, paprika, padlizsán, uborka, cukkini és dinnye, valamint görögdinnye beoltására használják. Minden palántatípusnak más és más a termesztési körülménye, ezért fontos a megfelelő oltvóklipsz kiválasztása. Szakembereink írtak egy cikket, amelyben felsorolták az összes lényeges pontot az Ön számára.

Oltóklipsz vásárlása

Minden kultúrának más-más termesztési feltételei vannak. Ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő oltvoltóklipszet válasszuk ki a növényünkhöz. Tanácsot szeretne az oltóklipszek lehetőségeiről? Forduljon bátran szakembereink egyikéhez. Munkanapokon 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot. A royalbrinkman.hu oldalon széles választékban talál profi felhasználásra szánt oltási klipszeket.