Miben különbözik a Q3 és a Q4 White?

A Q3 White és a Q4 White is egy üvegházak árnyékolására használható kalcium-karbonát-alapú festék. Valójában egyetlen dologban különböznek egymástól, mégpedig az időjárás-állóságuk tartóssága tekintetében. Ez a különbség kihat a két termék eltérő alkalmazási módjaira. Ebben a cikkben egyik szakértőnk részletesen bemutatja, mi a különbség a Q3 és a Q4 között.

Miben különbözik a Q3 és a Q4 White?

A Q3 és a Q4 White időjárás-állóságának mértéke

A Q3 White egy közepesen kopásálló, meszes árnyékoló festék, amely funkcióját tekintve a normál termékek közé sorolható. A Q4 White jobban ellenáll a különféle időjárási jelenségeknek szabadalmazott kötőanyagának köszönhetően (amely biztosítja, hogy a termék a felületen maradjon). Ezért tartósabb a Q4 a Q3-nál, és ezért alkalmasabb alacsonyabb mértékű és hosszabb ideig tartó árnyékolásra.

Alacsony árnyékolási arány

Magasabb hígítási arány esetén minden árnyékoló festék időjárás-állósága csökken, mivel a felhordott folyadék arányosan kevesebb kötőanyagot tartalmaz hektáronként, mint magasabb dózis esetén. A Q4 fejlesztése során elsődleges szempont volt, hogy maximálisan időjárásálló legyen az árnyékolás mértékétől függetlenül. A termék kiválóan ellenáll például az esőnek 65% árnyékolási arány esetén. Az árnyékolás hosszabb ideig megmarad. Ezért javasoljuk a Q4 használatát, ha enyhébb mértékű vagy hosszabb ideig tartó árnyékolásra van szükség. A Q4 White élettartama 8–25 hét az adagolástól függően.

Magas árnyékolási arány

Egyes növények, például a borostyánok, a liliomok és a lepkeorchideák nem szeretik a tűző napfényt, és esetükben vastagon kell felhordani az árnyékoló festéket, hogy legalább 65% árnyékolást biztosítson. A Q3 alkalmas magas árnyékolási arány elérésére. A hektáronként kiszórandó folyadék arányosan több kötőanyagot tartalmaz, és ezért megnő a kopásállóság, ami összemérhető a Q4 White-tal.

Az árnyékolás időtartama

Mivel a Q3 White kevésbé időjárásálló, mint a Q4 White, a Q3 kiváló és gazdaságos megoldást kínál a rövid ideig tartó árnyékolásra. A Q3 White akkor is jól alkalmazható, ha egy évben többször van szükség árnyékolásra. Ha inkább olyan árnyékoló réteget szeretne, amelyik az összes szezont kibírja, válassza a Q4 White-ot.

Az üvegház homlokzata

A Q3 White az üvegház elülső és hátsó frontjának árnyékolására is kiválóan alkalmas, mivel ezek erősen ki vannak téve az időjárás hatásának, ezért nincs olyan nagy szükség időjárásálló árnyékoló festékre.

A festékek eltávolítása

A szezon végén termékeink könnyen eltávolíthatók a Removit segítségével.