A tápoldattartályok előkészítése nagy figyelmet igényel. Az előkészítés során elkövetett hibák később számos problémát okozhatnak. Az optimális tápoldatozási program kidolgozása a kertészet egyik fontos aspektusa. Az alábbi cikkben megtudhatja szakértőinktől, hogyan kell előkészíteni a tápoldattartályokat.
A különböző elemek nemkívánatos reakcióinak megakadályozása érdekében két tápoldattartályra van szükség. Az A és a B tartály előkészítése után az oldatok egy harmadik tartályban, az úgynevezett keverőtartályban egyesülnek. A keverőtartályban állítjuk elő azt a koncentrációt, amit végül kijuttatunk a kultúrának. A keverőtartály használatával csökken az elemek kicsapódásának veszélye.
A tartály |
B tartály |
kalcium-nitrát |
salétromsav |
magnézium-nitrát |
kénsav |
ammónium-nitrát |
foszforsav |
kalcium-klorid |
kálium-foszfor-hidroxid |
vaskelát |
kálium-hidroxid |
magnézium-szulfát |
|
kálium-foszfonát |
|
nyomelemek (szulfátok és kelátok, de vaskelát kivételével) |
Figyelmeztetés: A tápoldattartályok kezelése során mindig viselje az előírt személyi védőfelszerelést (speciális kesztyűt, arcvédőt és védőszemüveget)!
pH minimum | pH maximum | |
Fe-DTPA | 3,0 | 5,5 |
Fe-HEEDTA | 3,0 | 5,5 |
Fe-EDDHA | 4,0 | 5,5 |
Minden kémiai és biológiai növényvédelmi termék alkalmazásakor a helyi jogi feltételeket és szabályokat kell figyelembe venni. A felhasználás során ügyeljen a biztonságra. Mindig olvassa el a címkét és a biztonsági adatlapot. Az egyes termékek értékesíthetősége az adott ország szabályozásaitól függ.