A növényi betegségek és kórokozók igen változatos módon terjedhetnek, például emberek, levegő, víz, ültetőközeg, rovarok és szerszámok útján. A vállalati higiénia feladata, hogy visszaszorítsa és megszüntesse ezeket a betegségeket és kórokozókat az adott kultúrában.
Annak érdekében, hogy a munkamódszerek a lehető leghigiénikusabbak legyenek, célszerű összeállítani egy higiéniai tervet, melynek segítségével a kertész a lehető legnagyobb mértékben felügyelheti és garantálhatja a szervezeti higiéniát. Hogyan kell összeállítani egy higiéniai tervet? Szakértőnk elmagyarázza.
A szervezet higiéniai tervének bevezetése után a következő lépés a terv betartása. Gondoskodjon róla, hogy az alkalmazottak és a látogatók (köztük a beszállítók) megfelelő tájékoztatást kapjanak az érvényben lévő higiéniai protokollról, hogy betarthassák a szabályokat. Biztosítsa a szükséges felszerelést (például kesztyűt, köpenyt a látogatóknak, hajhálót), hiszen végül is Önt terheli a felelősség.
Minden kémiai és biológiai növényvédelmi termék alkalmazásakor a helyi jogi feltételeket és szabályokat kell figyelembe venni. A felhasználás során ügyeljen a biztonságra. Mindig olvassa el a címkét és a biztonsági adatlapot. Az egyes termékek értékesíthetősége az adott ország szabályozásaitól függ.