A baktériumok, gombák és vírusok okozta problémák megelőzése érdekében nagyon fontos, hogy a látogatók a lehető legszigorúbban betartsák a rájuk vonatkozó higiéniai szabályokat. A higiéniai protokoll a vállalat általános higiéniai tervének része. A látogatókra vonatkozó kötelező higiéniai intézkedések bevezetésével csökkenthető a fertőzés veszélye. Összegyűjtöttük azokat a módszereket, amelyekkel egy alapszintű higiéniai protokollt állíthatunk össze a vendégek számára, ami összhangban van a GSPP mellett elkötelezett vállalatokra vonatkozó előírásokkal.
Fontos szempontok a látogatókra vonatkozó higiéniai protokoll kidolgozásához:
*Néhány cég biztosít egy üveg fertőtlenítőszert a növényekkel való érintkezés utáni kézfertőtlenítéshez. Ha az Ön vállalatánál ez nem így van, akkor a higiéniai protokoll ezen pontja érvényét veszti.
A higiéniai protokoll kiegészítése
Mint említettük, a fenti intézkedésekkel egy alapvető higiéniai protokoll alakítható ki, amely természetesen további szabályokkal bővíthető a vállalat igényeinek és sajátosságainak megfelelően.
Minden kémiai és biológiai növényvédelmi termék alkalmazásakor a helyi jogi feltételeket és szabályokat kell figyelembe venni. A felhasználás során ügyeljen a biztonságra. Mindig olvassa el a címkét és a biztonsági adatlapot. Az egyes termékek értékesíthetősége az adott ország szabályozásaitól függ.