A megfelelő Meto permetezőrobot kiválasztása

A Meto permetezőrobot nemcsak a kultúra, de az alkalmazottak egészségét is védi, mivel nem kell jelen lenniük permetezés közben. De vajon melyik Meto berendezés a megfelelő az adott helyzetben? A Meto félautomata permetezőrobot? Vagy a permetezőrobot a Meto szállítókocsival kombinálva, melynek segítségével teljesen önjáróvá tehető? Esetleg a helyi permetezésre is alkalmas Meto-SWT? A termék kiválasztása során gondolja át, milyen funkciókra van szüksége!

A megfelelő Meto permetezőrobot kiválasztása

Mire való a Meto permetezőrobot?

A Meto permetezőrobot egy automatikusan mozgó permetezőkocsi, amely igen elterjedt a növényházi kertészetekben. Nagy előnye, hogy nem igényel vezetőt.  Háromféle változatban kapható: lehet félautomata, teljesen automatizált, ha a Meto szállítókocsival együtt használják, illetve helyi permetezésre is alkalmas félautomata. Az alábbiakban megtekintheti ezek összehasonlítását:

 

Munkamegtakarítás     

Munkatársak egészségvédelme

Meto

 Meto + Meto-trans mozgatókocsi      

++ 

++ 

 MetoSWT

+

Meto félautomata permetező

A Meto permetezőrobot önmagában csak félig automatikus. Önállóan végigmegy az egyes sorokon, de a felhasználónak manuálisan kell átirányítania egyik sorból a másikba. A Meto teljesen automatikussá tehető, ha a Meto-trans mozgatókocsival együtt használják.
Meto spuitrobot
Meto permetezőrobot

Előnye:
a félautomata robot teljesen automatikussá tehető a Meto-trans mozgatókocsi segítségével.

Hátránya: szükség van egy alkalmazott állandó jelenlétére.

A Meto és a Meto-trans mozgatókocsi együttes használata

A Meto permetezőrobot teljesen automatikussá tehető, ha a Meto szállítókocsival együtt használják. A szállítókocsira szerelt tömlődob csatlakoztatható a magasnyomású vezetékhez vagy egy tartályos permetezőkocsihoz, és ezzel a kiegészítéssel a Meto permetezőrobot önállóan át tud menni egyik sorból a másikba. Emiatt senkinek sem kell a közelében tartózkodni. Akár éjszakára is beütemezheti a permetezést. A robot kompakt és egyszerűen kezelhető érintőképernyője hasonló a Meto szállítókocsi kijelzőjéhez.


Meto transport trolley
Meto-trans mozgatókocsi
Előnyei:
  • egy egyszerű bővítéssel teljesen automatikussá tehető a Meto permetezőrobot;
  • senkinek nem kell a területen tartózkodnia;
  • éjszaka is elvégezhető a permetezés.
Hátránya:
  • Hoses present that run across the paths

 

Meto SWT

A Meto-SWT egy félautomata permetezőrobot, melynek tartályába 300 liter növényvédő szer fér. A Meto-SWT-t kifejezetten úgy tervezték, hogy lokális permetezésre is használható legyen, ezért a működéséhez nincs szükség a sorok mentén futó tömlőkre. Így szabadon hagyja a fő közlekedőutat egyéb tevékenységek számára. A Meto-SWT-t  emberi beavatkozással kell átirányítani egyik sorból a másikba, viszont könnyen kezelhető az érintőképernyő segítségével.

MetoSWT
Meto SWT
Előnyei:
  • nagy (300 literes) tartály;
  • nincsenek tömlők a sorok mentén;
  • helyi permetezésre is alkalmas.
Hátránya:
  • jelen kell lennie egy munkatársnak a sorok közötti mozgatáshoz.

Cikkek, amik érdekelhetik