Milyen előnyei vannak a kevert vagy komplex zsákos műtrágyáknak?

A kertészetek egyre szívesebben alkalmaznak kevert műtrágyákat. A gyártó különböző műtrágyákat kever össze az ügyfél igényei szerint. A tápanyagok a műtrágyakeverékben is megtartják az eredeti jellemzőiket. Így egy egyéni keverék jön létre. Milyen előnyei vannak a kevert műtrágyáknak? Szakértőnk részletesen elmagyarázza ebben a cikkben.

Milyen előnyei vannak a kevert vagy komplex zsákos műtrágyáknak?

Mi az a kevert műtrágya?

A gyártási folyamat során különböző műtrágyákat kevernek össze, és az így kapott keveréket zsákokba csomagolják. A keverék összetevői egyenletes eloszlanak a zsákban. Ez megakadályozza, hogy a tápanyagok kiváljanak és kemény rétegekbe tömörüljenek, és így a terméket könnyen bele lehet önteni a műtrágyaszóró tartályába.

Blended fertilizers
 

A kevert műtrágyák előnyei

A kevert vagy komplex zsákos műtrágyáknak számos előnye van:

 • Jobban oldhatók, és egy áttetsző oldat jön létre a tartályban, kevesebb üledék keletkezik a tartály alján, így kisebb az eldugulás kockázata.
 • A tápanyagok adagolása közvetlenül a zsákból történik, így kevesebb időbe kerül, és egyszerűbbé teszi a műtrágyák keverését a tartályban.
 • A keverék gondosan ki van mérve, így nem vesznek kárba a tápanyagok, ami megtakarítást eredményez a költségek terén.
 

Mikroelemek

A kevert műtrágyák nem tartalmaznak mikroelemeket. Az optimális növekedés érdekében ajánlott hozzáadni a nyomelemeket, lehetőség szerint kelátot. Egyéni mikroelem-keveréket is be lehet szerezni. Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére tanácsaikkal.

 

Cikkek, amik érdekelhetik

 • Milyen előnyei vannak a szerves műtrágyáknak?

  Levegős talajszerkezet Ezeknek a trágyáknak a használata serkenti a talajban zajló mikrobiológiai folyamatokat. Az organizmusok huminsavakra és aminosavakra bontják a szerves trágyát....
 • Mi a különbség a szerves és az ásványi műtrágya között? 

  Ebben a cikkben szakértőnk elmagyarázza, mi a különbség a szerves és az ásványi trágyák, más néven műtrágyák között. Szerves trágyák A szerves trágyát szerves anyagok, például baktériumok,...
 • Hogyan lehet megelőzni a mikroelemek hiányát?

  A nyomelemek kulcsszerepet töltenek be a növények anyagcseréjében is. Bizonyos tényezők – például a talaj savassága – azonban megakadályozhatják, hogy a növény felvegye a nyomelemeket....