Fertőtlenítés és higiéniai koncepció a kertészetekben

Ahhoz, hogy higiénikus körülmények között kezdhessük meg az új termesztési szezont, nagyon fontos a növényház tisztasága. Csak így előzhetjük meg, hogy a betegségek, a baktériumok és a kártevők átkerüljenek az előző kultúráról az újra.  Ez fontos szerepet játszik a növények és a termelés minőségének biztosítása szempontjából.

Fertőtlenítés és higiéniai koncepció a kertészetekben

Előbb a tisztítás, utána a fertőtlenítés

Tudta, hogy a tisztítás és a fertőtlenítés nem ugyanaz? A takarítás a különféle szennyeződések (por, kosz, zsír stb.) eltávolítását jelenti, de nem biztosítja az összes mikroorganizmus pusztulását. A fertőtlenítés ezzel szemben megöli, inaktiválja vagy eltávolítja a kórokozó organizmusokat, például a baktériumokat és a vírusokat.

 

Menno Florades

A növényházakban használt berendezéseket és szerszámokat időről-időre alaposan meg kell tisztítani. A Menno Florades a tökéletes tisztítószer erre a feladatra. Kifejezetten kertészeti alkalmazásra fejlesztették ki, aktív hatóanyaga a benzoesav. A Menno Florades hosszú hatékonyságú, környezetbarát és nem maró hatású fertőtlenítőszer. Kifejezetten alkalmas a TOBRFV vírus megelőzésére 4% -os hígításban alkalmazva.

 

Hab applikátor, habosító lándzsa

A hab a legtöbb esetben a legjobb módszer a tisztításra vagy fertőtlenítésre. A Menno habosító lándzsával teljes mértékben egyenletesen eloszlatható a hab a felületen. A Menno habpisztolyt ajánljuk a Menno Florades megfelelő felviteléhez.

 

Vízfertőtlenítés: Huwa-San TR 50

Huwa-San TR-50 egy egyedülálló ezüst molekulával stabilizált hidrogén-peroxid, kiemelkedő stabilitással és hatékony működéssel jellemezhető. A Huwa-San TR 50 alkalmazható a csepegtetőrendszer, víztároló tartályok, medencék és az öntözőrendszer egyéb részeinek hatékony tisztítására. A kiváló stabilitásnak köszönhetően a Huwa-San hatását az egész öntözőrendszerre kifejti.

 

Menno Hortisept Clean Plus

A Menno Hortisept Clean Plus egy lúgos lemosószer, kifejezetten mezőgazdasági és kertészeti felületek tisztítására kifejlesztve. A makacs szerves szennyeződések, mint például a növényi levelek, a termék használatával könnyedén feloldódnak, majd vízzel leöblíthetővé válnak, nem hagy maradványokat.

Ajánlott termékek

 


További információ a higiéniával kapcsolatban

Kérdése merült fel az olvasottakkal kapcsolatosan? Töltse ki az alábbi űrlapot és Mi a lehető leghamarabb, munkanapokon 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.