Növényházi árnyékoló anyagok

A meleg és napsütötte időszakok során sok növénynek van szüksége egy kis segítségre, hogy továbbra is erősen tudjon növekedni. Habár a napfény minden növény számára alapvető a fotoszintézishez és a növekedéshez, a túl sok napfénytől számos növény megéghet vagy produkálhat enyhe stressz tüneteket.

Növényházi árnyékoló anyagok

Az árnyékoló festékek csökkentik a hőmérsékletet az üvegházban, részben az által, hogy visszaverik a napfényt. Ez nagyban csökkenti a hőingadozásokat és egyenletesebb klímát biztosít a növekedéshez. A diffúz bevonat lehetőséget nyújt a napfény jobb kihasználására, mivel diffúz fényt hoz létre, ami egy szórt fény.

Az optimális klíma kialakításához
Mechanikusan és manuálisan is kijuttathatóak
Könnyedén eltávolíthatóak

 

Kíváncsi, hogy milyen előnyökkel járna, ha árnyékoló anyagokat vagy diffúz bevonatokat használna kertészetében? Bátran forduljon kérdésivel szakemberünkhöz!

button kerdezzen itt


Az árnyékoló festékek visszaverik a fényt

Az árnyékoló festékek a napfény visszatükrözése révén csökkentik az üvegház belső hőmérsékletét. Így elsimítják az üvegház hőmérsékleti csúcsait, stabilabb növekedési környezetet eredményezve. Ezáltal az árnyékoló festékek teljes védelmet biztosítanak a szezonban, meggátolják a fény-stressz tünetek kialakulását, valamint a fény által kiváltott égést a terményeken és a leveleken.

Ajánlott termékek

 


A diffúz bevonatok áteresztik a fényt

Az árnyékoló festékekkel ellentétben a diffúz bevonatoknak a lehető legtöbb fényt kell átengedniük. Visszaverő képesség helyett áteresztik a fényt. A diffúz bevonatok nagyobb felületre szórják szét a fényt, és ezzel egyidejűleg nagyobb felületre „osztják szét” a sugárzó energiát is. A belépő napfény nagy mértékű szórása révén akár háromszor több, értékes fotoszintetikusan aktív sugárzás (Photosynthetically Active Radiation – PAR) érheti el a növények középső és alsó részét, egyben kiküszöbölve az üvegház szerkezete által vetett árnyékokat. Mindez biztosítja a ideális fényszórást a növényházban, ami garantálja a nagyobb és jobb terméshozamot. A virágkertészetekben a szórt fény bizonyítottan nagyobb szaporulatot eredményez, és a zöldségtermesztésben is azt mutatja, hogy a termelés mennyiségi növekedésén túl, javul a végtermék minősége is.

Ajánlott termékek

 


Ügyfeleink mondták:

 

 • "A szűrt fény bejutási százaléka sokat változott és így a növények kevésbé voltak terhelve. Ennek eredményeképp aktívabbak voltak és több termést hoztak. Nagyon elégedettek vagyunk a D-Fuse bevonattal."

  Jan Reijm | D-Fuse uborkában

 • "Nekünk nagyon fontos, hogy az egész szezont egyszeri árnyékolóréteg felvitellel végig tudjuk vinni. A festék lemosása is nagyon egyszerű. A Q4 White számunkra a legjobb választás."

  Pietro van Genderen | Q4 White korallvirág kultúrában

 


benomic pipe rail trolleyFolyékony árnyékoló festékek

Ezekkel a szabályozható árnyékoló festékekkel könnyen biztosíthatja a növényei számára szükséges optimális körülményeket. A Q4 különösen időjárásálló és tartós hatású árnyékoló bevonat. A Q3 közepesen időjárásálló, ami gazdaságos árnyékolási megoldást biztosít.

button tovabb a katalogushoz

 

 


betrac and harvest trolleyDiffúz bevonatok

Diffúz termékskálánk legkeresettebb termékei a D-FUSE (Zöldség) és D-GREE bevonatok. Mindkét termék eltérő, de legalább 86%-os fényáteresztési százalékkal rendelkezik. A növényházba bejutó fény maximális felhasználása és szórttá tétele nélkülözhetetlen a megfelelő éghajlat kialakítására növényeink számára. A D-GREE bevonatot kifejezetten a magas hő sugárzásának kiaknázásához fejlesztették ki, így tökéletes a melegebb éghajlati viszonyokhoz is.

button tovabb a katalogushoz

 

 


meto sprayerPoralapú festékek

A poralapú árnyékolószerek szilárd halmazállapotúak. A növényházak árnyékolására használt kréta alapú Shadefixet a Hermadix tiszta mész és kötőanyag (keményítő) hozzáadásával állítja elő, ezáltal az élettartalma rövidebb, mint a folyékony árnyékoló bevonatoké.

button tovabb a katalogushoz

 

 

 

 


További információ a Hermadix árnyékoló anyagokról

Kérdése merült fel az olvasottakkal kapcsolatosan? Töltse ki az alábbi űrlapot és Mi a lehető leghamarabb, munkanapokon 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.
 

 


Kapcsolódó videóinkat itt tekintheti meg:

 

 • D-Fuse | A legjobb diffúz bevonat

  D-Fuse | A legjobb diffúz bevonat
 • Hogyan vigyük fel a Q4 White árnyékoló festéket?

  Hogyan vigyük fel a Q4 White árnyékoló festéket?
 • Hogyan használja a Removit lemosót?

  Hogyan használja a Removit lemosót?

 

 

 

Cikkek, amik érdekelhetik

 • Milyen diffúz bevonatokat ajánlunk a különböző növényekhez?

  D-Fuse Zöldség A D-Fuse Zöldség nagy áteresztőképessége és magas fátyolosodási tényezője miatt azokhoz a növényekhez ajánljuk, amelyek nagy mértékben ellenállóak a besugárzással szemben. A...
  Milyen diffúz bevonatokat ajánlunk a különböző növényekhez?
 • Mik azok az árnyékoló festékek?

  A növényházak klímájának javítása Az árnyékoló festékek visszaverik a fényt, és csökkentik a növényház belső hőmérsékletét. Ennek hatására a növények kevésbé párologtatnak, ami...
 • Mi a diffúz fény?

  A diffúz fény előnyei A szórt fénynek számos előnye van a növének számára: A diffúz fény nem okoz árnyékot a növényházban. A fény mélyebben hatol be a növénybe. Ez több CO2 felvételt tesz...