Easygro műtrágyák és mikroelemek, komplex kivitelben is

A műtrágyák és mikroelemek döntő és meghatározó részét képezik a növények táplálásának a megfelelő növekedés szempontjából. Tápanyagok nélkül nem gyarapodnak a növények. Minden kultúrának szüksége van makro- és mikroelemekre (azaz nyomelemekre) is, hogy egészségesek maradjanak és stabilan tudjanak fejlődni.

 Easygro műtrágyák és mikroelemek, komplex kivitelben is

Makroelemek

A fejlődés és növekedés alapja a megfelelő makroelem ellátottság. Az alábbi tápanyagokra nagy plant nutrotion hun2mennyiségben van szüksége a kultúrának és folyamatosan elérhető kell hogy legyen a növény számára.

• Nitrogén (N)
• Foszfor (P)
• Kálium (K)
• Magnézium (Mg)
• Kalcium (Ca)
• Kén (S)

Mikroelemek (nyomelemek)

A nélkülözhetetlen tápanyagok egy része makroelem, azonban a növény optimális fejlődése érdekében ezeket ki kell egészíteni nyomelemekkel. A mikroelemek fontos szerepet játszanak az anyagcsere során és számos enzimatikus reakció során. A felesleg vagy a hiány is növelheti a betegségek iránti fogékonyságot.  Az alábbi tápanyagok szerepelnek a legfontosabb mikroelemek között:

• Vas (Fe): alapvető fontosságú a kloroplasztok fejlődésében, fontos a fotoszintézisben,fejleszti a növekedési pontokat a gyökerekben.
• Mangán (Mn): fontos a fotoszintézisben; az enzimek építőköve; a szilárdság elengedhetetlen a lignin révén.
• Cink (Zn): az enzimek építőköve, hozzájárul a növényi auxin hormon termeléséhez.
• Bór (B)
• Réz (Cu)
• Molibdén (Mo)

Easygro termékcsalád

Az Easygro termékcsalád sporenelementen 560x370a műtrágyapiacon bekövetkezett változások következtében jött létre. Széles termékválasztékunkban helyet kaptak - a teljesség igénye nélkül -  a vízoldható monoműtrágyák, a különböző összetételű, folyékony NPK-műtrágyák, illetve a kelát formájú nyomelemek is. Legfontosabb jellemzői a nagyfokú tisztaság, maximális és gyors oldhatóság, szinte mindegyik kultúrában alkalmazhatók és ár-érték arányban a legjobbak a piacon!

Easygro kelátok

A kelátok olyan szerves molekulaszerkezetek, amelyek folyamatosan elérhetővé teszik a nyomelemeket a növény gyökere számára. Egyes nyomelemek instabilak, ha a gyökérkörnyezetben a pH ingadozik, vagy ha feloldódnak a keverőtartályban. Az elemek kicsapódása problémákat okozhat a tartályban, mivel az így már nem jut el a növényhez és hiány alakulhat ki. Minden létfontosságú tápanyag - például vas (!) - bevitelének biztosítása érdekében a kelátok használata elkerülhetetlen. Mindegyik elem hiánya problémát okoz, minden nyomelem fontos szerepet játszik a növények fejlődésében.

vas kelatok

Easygro Fe-DTPA folyékony vaskelát 6%

easygro fe dtpa

Hollandiában éves szinten több száz tonna Easygro Fe-EDTA 6% folyékony vas kerül eladásra különböző kultúrát nevelő termelőink között, ami bizonyítja a termék kiemelkedő minőségét.
6% -os DTPA vaskelát alkalmas közepes pH-tartományban, pH 4–7 közötti adagolásra. A 6% -os DTPA vaskelát legnagyobb előnye a tápanyag-oldat minősége nátriumbevitel nélkül. Különösen recirkuláció esetén fontos, így megakadályozhatjuk a növekvő nátriummennyiség bevitelét.
Ár-érték arányt vizsgálva a legjobb a piacon!

Easygro Fe-EDDHA kelátok

Az EDDHA-kelát arról ismert, hogy stabil marad nagyon magas pH-érték mellett is. Stabilitása egészen pH10-es értékig biztosított. Ha 6,5 feletti, magas pH-értéket mérünk, az EDDHA-kelát javíthatja a vas bevitelét. Az EDDHA-kelátok tartalmaznak egy bizonyos o-o szintet, ami egy még erősebb kelátot jelent. Minél magasabb ez a szint, annál jobb a tápanyagok kapcsolódása.

Easygro Fe-EDDHA 7% (Librel Fe-HI) kiszerelés: 20 kg
 7% vas EDDHA kelátképzővel
Easygro Fe-EDDHA 6% (4% o-o)
kiszerelés: 1 kg  6% vas 4% EDDHA kelátképzővel
Easygro Fe-EDDHA 6% (4% o-o)
kiszerelés: 5 kg 6% vas 4% EDDHA kelátképzővel
Libfer SP (Fe-EDDHA 6%)
kiszerelés: 20 kg 6% vas 4% EDDHA kelátképzővel
Easygro Fe-EDDHA 6% (4,8% o-o)
kiszerelés: 1 kg,
6% vas 4,8% EDDHA kelátképzővel

Easygro EDTA kelátok

A vas-EDTA kelát stabilitása egy másik tápanyaghoz kötött EDTA-hoz képest meglehetősen alacsony. A többi nyomelem, mint a mangán, a cink és a réz 9-es pH-értékig stabil EDTA-kelát formájában. Ezenkívül az EDTA-kelátok használhatók lombtrágyázáshoz is, a viszonylag kisebb méretű kelát miatt.

Easygro Mn-EDTA 13%* kiszerelés: 1 kg, 25 kg
 ph5 és  9 közötti tartományban stabil
Easygro Zn-EDTA 14%* kiszerelés: 1 kg, 25 kg  ph5 és  9 közötti tartományban stabil
Easygro Cu-EDTA 14%* kiszerelés: 1 kg, 25 kg  ph5 és  9 közötti tartományban stabil
Easygro Fe-EDTA 13%* kiszerelés: 1 kg, 5kg, 25kg
 ph4 és  6 közötti tartományban stabil

A *-gal jelölt termékek csak rendelésre elérhetők.

Easygro mikroelem keverékek

Az Easygro különböző nyomelem-keverékeket fejlesztett ki, hogy támogassák a növényházban termelt kultúrák tápanyagigényét és széles körben ellássák a növényeket nikroelemekkel. Ezekben a keverékekben a nyomelemek kelát formájában vannak jelen, alacsony a nátrium tartalmuk, így nagyon jól oldódnak és nincs szükség további műtrágyázásra.

Easymix Virág
pH7 alatti tartományban stabil
1 kg: 150212404
25 kg: 150212407
 easymix virág
Easymix Zöldség*
pH7 alatti tartományban stabil
1 kg: 150212400
25 kg: 150212401
 easymix zöldség
Easymix Zöldség - substrate*
pH5 és 7 közötti tartományban stabil
1 kg: 150212405
25 kg: 150212406
 easymix zöldség subst
Easymix Cserepesvirág*
pH5 és 7 közötti tartományban stabil
1 kg: 150212425
25 kg: 150212426
 easymix cserepes
Easymix Bogyósgyümölcs*
pH5 és 7 közötti tartományban stabil
1 kg: 150212408
25 kg: 150212409
 easymix bogyos

A *-gal jelölt termékek csak rendelésre elérhetők.

Easygro mono-mikroelemek

Az Easygro monomikroelemeket ajánljuk a kultúra növekedésének fenntartásához. A szulfát a kén oxidált formája, ez leginkább a klorofill fehérjéjében és a protoplazmában van jelen.

Réz-szulfát 25% kiszerelés: 12 gr, 1 kg, 5 kg
 
Cink-szulfát 24% kiszerelés: 5 kg, 25 kg  
Nátrium-molibdenát 39% kiszerelés: 12 gr, 1 kg, 5 kg  
Mangán-szulfát 32% kiszerelés: 5 kg, 25 kg  
Borax 11,3% kiszerelés: 5 kg, 25 kg  

Cikkek, amik érdekelhetik

 • Hogyan hat a vaskelát?

  A vaskelátok fajtái Többféle vaskelát van, és mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai. A kelát stabilitása nagymértékben függ a tápoldat pH-értékétől a termesztőközegben vagy a...
  EDDHA-kelátnak
 • Hogyan lehet megelőzni a mangánhiányt?

  A mangán szerepe A mangán fontos szerepet játszik a növények számos élettani folyamatában, például a sejtosztódásban, a fotoszintézisben és az anyagcserében. A mangán az enzimek és a...
 • Mire jók a nyomelemek?

  Makroelemek A makroelemekből viszonylag nagy mennyiségre van szükség a növények rendes fejlődéséhez. A következő tápanyagoknak mindig elérhetőknek kell lenniük a növény számárat: Nitrogén...