25 éves lett a Royal Brinkman Hungary!

Az ünnepekben az a legjobb dolog, hogy együtt lehetünk. A Royal Brinkman Hungary 25. születésnapja mégis rendhagyó volt.  Így ezzel a videóval és cikksorozattal szeretnénk személyes üzenetünket eljuttatni minden egyes Ügyfelünknek és Partnerünknek és megköszönni a közös munkát. És megköszönni azt is, hogy az évek folyamán piacvezető vállalkozássá nőhettük ki magunkat egy biztos holland háttér támogatásával. Minden jót kíván a Brinkman Hungary Kft. és még egyszer: Köszönjük.

25 éves lett a Royal Brinkman Hungary!

 

Ünnepeljünk együtt! - Köszönjük Önöknek!

25 rbh video kep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Giel Heijboer: Visszaemlékezés, hogyan lett a Brinkman Hungary Kft. Kelet-Európa kapuja

A Brinkman Hungary Kft.-t 1995-ben alapították egy szegedi irodában. Henk Brinkman, a cégalapító Brinkman család 4. generációjának tagja, úgy gondolta a magyar üvegház piac ekkorra állt készen arra, hogy megtegyék a következő lépéseket a termesztés módjának fejlesztésére. Magyarország földrajzilag is kedvezően helyezkedik el, a legtöbb kelet-európai ország kapujában. Céljuk az egyedi Brinkman termékválaszték folyamatos elérhetősége mellett az volt, hogy a talajos termesztésen túl meghonosítsák a szubsztráton való termesztéshez nélkülözhetetlen berendezéseket és technológiákat.
Én személy szerint 1998-ban vettem át a Brinkman Hungary Kft. irányítását, akkor még csak néhány kollégával karöltve.giel3 bAz első, úttörő kertészet a Floratom Kft. volt, őket követte Majsai Zoltán, egy kicsit később az Árpád Agrár és persze sokan mások. A híres Vocom hamar megtalálta az utat a termelők szívéhez. A Vocom mindig egy projekt része volt, amivel együtt adtuk a tartályt, fóliát, csepegtető öntözőrendszert. A beruházók számára nagyon fontos volt, hogy egy jól megtervezett komplett projektet kapjanak, és hogy minél több információhoz juthassanak a technológiai újítások révén a termelésről.
A hollandiai szaktanácsadónk (Frits Veenman) is nagyon sokat segített az új technológia bevezetésénél. Mindez rövid időn belül megtérült, sokkal nagyobb és megbízhatóbb terméshozamot eredményezett. A projektek folyamatosságának támogatásához a Brinkman Hungary egy jólképzett technikus csapatot is felállított. Ez a csapat készítette (és készíti ma is) Hódmezővásárhelyen a komplett Vocom öntözőgépeket, amiket előfordult, hogy a világ másik végére értékesített hollandiai anyacégünk. Ők szerelték össze, üzemelték be a rendszert és készen álltak szerviz támogatást is biztosítani, amennyiben erre szükség volt. - A mai napig nálunk található a teljes Royal Brinkman cégcsoport egyik meghatározó technikusi csapata. -
Időközben Szigetszentmiklóson és Szegeden is nyitottunk üzleteket a piacon. A Brinkman név ismertté vált a kertészek között, és egyúttal garancia lett a minőségre is.
A kollégáink létszáma évről évre emelkedett, de nőtt a raktár és az iroda kapacitása is.
Az öntözési projektekkel kiterjesztettük a piacunkat Kelet-Európára is. Szerbia, Bulgária, Románia, Moldávia, Macedónia és Horvátország fontos célországokká váltak számunkra. Azóta is igyekszünk minden országban anyanyelvi üzletkötőkkel jelen lenni, tovább öregbítve a Brinkman Hungary Kft. kitűnő hírnevét.
A Vocomot a kezdetektől Priva öntözővezérlő számítógéppel láttuk el. Később a Priva klíma vezérlő számítógép is egyre több helyen került beüzemelésre. Folyamatosan fejlesztjük technikai repertoárunkat ügyfeleink legnagyobb megelégedettségére.
A Brinkman által forgalmazott termékek közül ismertté váltak a Hermadix árnyékoló festékéi, mint a Shadefix és a Q4, a Cultiléne kőzetgyapotja termesztőközegként, műtrágyák, vaskelátok, mikroelemek vagy épp a Menno fertőtlenítő termékei.
Az évek során Ügyfeleink egyre inkább méltányolták, hogy nálunk a legjobb kiszolgálást kapják, ezáltal a Brinkman Hungary Kft. is nagyon sikeressé és elismertté vált.
Én személy szerint nagyon hálás vagyok a bizalomért, amit Önöktől kaptunk, a jó kapcsolatért, a barátságokért, amik azon idő alatt köttettek, amíg én is itt dolgoztam a csapat részeként. Nagyon büszke vagyok arra, amit közösen elértünk!
Jó egészséget, boldogságot kívánok mindenkinek és sok sikert a vállalkozásokhoz!
Nagyon köszönöm az együttműködést!

 

 

Badenszki László: Fejlődjünk, fejlesszünk együtt!

Azt mondják a közgazdászok, hogy a fejlett nyugaton sem éli túl az első generáció váltást a cégek több mint 2/3 része. Ehhez képest el lehet képzelni, hogy ma az alapító utáni ötödik Brinkman generáció kezében lévő Brinkman cégcsoport mennyi gazdasági vihart élt túl, sőt nemcsak túlélte ezeket, hanem a XX-XXI. század fordulóján jelentősen megerősödött. Ebben az időszakban alakult a ma működő külföldi Brinkman leányvállalatok túlnyomó része alaci jelentős volumenű intenzív növényházi kertészettel rendelkező országokban. Mára minden lakott kontinensen van Brinkman leányvállalat, mégpedig a következő országokban: Ausztrália, Egyesült-Királyság, Franciaország, Hollandia-központ, Lengyelország, Magyarország, Marokkó, Mexikó, Németország, Oroszország, Spanyolország. A magyar növényházi kertészek immár 25 éve tudják, hogy mit jelent a cégünk korábbi „Global specialist in horticulture” - „Globális specialista a kertészetben” - szlogenünk. Illetve a vállalat mai szlogenjében is szereplő „Let’s improve together” - „Fejlődjünk, fejlesszünk együtt!” is ismerős lehet.
Kis híján 4 éve vezetem a magyar Brinkman leányvállalatot. A hazai kertészeti input forgalmazásra specializálódott cégek közül egyedülálló módon nálunk bármilyen zöldség, dísznövény, bogyós gyümölcs intenzív termesztéshez szükséges anyag beszerezhető és a termeléshez szükséges berendezéseket profi csapat üzemeli be és végzi a gépek időszakos karbantartását. Számomra a cégnél itthon és külföldön dolgozó szakembereinek tudása, tapasztalata jelentette és jelenti most is a legnagyobb értéket. Döntő szerepe volt ennek akkor, amikor ide szegődtem dolgozni. Otthon érzem magam a kertészek között és kollégáimmal együtt igyekszünk megtalálni a holland anyagok, gépek, eszközök között a hazai viszonyokra szabott, legjobb megoldást. Tudjuk, értjük, hogy a néhány évvel ezelőtt még újszerű megoldás elavulttá válhat. Tapasztalatom szerint a mezőgazdaságból élők közül a kertészek újításra való igénye a legerősebb. Érthető, hiszen nem kis részben a Brinkmanos csapattal karöltve jelentős beruházásokat vezényeltek le a növényházi kertészek a 2018-2020 időszakban. A befektetés lehető leggyorsabb megtérüléséhez elengedhetetlen az újító szellem, a többre, jobbra való törekvés. Mindennapos kérdés, amit telefonon, személyes találkozás során vagy e-mail-ben kapunk: milyen újdonságotok van? Rövid egyeztetés után hamar kiderül, hogy legtöbb esetben van olyan anyag/gép/eszköz újdonságunk, ami pályázat nélkül is 3-4 éven belül megtérül, emellett növeli a termelés biztonságát, emeli az elérhető hozamot vagy segíti a munkaerő hatékonyságát. Erre a három tényezőre mutatok néhány példát:
1. Termelés biztonságának, kiszámíthatóságának növelése:
a. Immár 4 éve itthon is sikeres Bio-Grow kókusz termékek zöldségekhez és szamócához
b. Energia hatékonyságot növelő energiaernyők, növényházi páracsökkentő DryGair berendezés, ahol az energia megtakarítás mellett a készáru minősége javul és a növényvédelmi költség csökken
c. Növényház, gép, eszköz fertőtlenítő anyagok: Menno Florades és eszközök: AquaJet, Menno habosító pisztolylets improve
d. Öntöző rendszer tisztán tartását segítő, hidrogén-peroxidot helyettesítő Huwa-San
2. Elérhető hozam növelése, fajlagos Ft/kg önköltség csökkentése:
a. Priva Compact CC vagy Connext klímaszabályozó rendszerek
b. VOCOM öntözőgép súlymérős dréntálcával
c. Novira drénvíz fertőtlenítő és visszaforgató rendszer
d. Prémium minőségű öntöző műtrágyák pl.: Haifa, SQM, Yara, Ducanit
e. A világ vezető mikro öntözési gyártójától, a Netafimtól szórófejes és csepegtető megoldások minden növényházi vagy szabadföldi igényhez
3. Munkaerő hatékonyabb, biztonságosabb munkavégzése:
a. Berg növényápoló és szedőkocsik akár speciális kivitelben is paradicsom mellett paprikához vagy uborkához
b. Javo cserepező gépek
c. Berg METO és Empas a félautomata vagy teljesen automata permetezéshez
d. Áru kezelő Viscon Fresh Produce rendszerek
e. Oltó és szártartó klipszek, növénytartó tekert kampók, a célnak megfelelő vastagságokban hagyományos polietilén és biológiailag lebomló zsinegek, fóliák.
Ezeket az igényeket szolgáljuk ki nap mint nap kiemelt beszállítóinkkal és elkötelezett, képzett kollégáinkkal karöltve! Nem könnyű Magyarországon és a környező országokban kertészként megélni, kitartani! Sokan feladták a virág, zöldség és gyümölcstermelést főleg a teljesen nyílt versenyhelyzet kezdete, a 2004-es EU csatlakozásunk óta. Hiába van nálunk az éghajlati adottságaink miatt jobb ízű frissáru mint az import, mert a fogyasztók többsége már teljesen megszokta a mutatós, ámde semleges ízű importot. Ha pedig az import még olcsóbb is volt, akkor azt hihette, milyen jól járt és csak otthon, az asztal mellett kellett csalódnia. Ugyanakkor a termelési kockázatok jelentősen növekedtek. A magas vevői minőségi igények és a termelés kiszámíthatóbb jövedelmezősége érdekében egyre inkább mozdul a szabadföldi termelés a fóliák alá. A fűtött termelés egyre nagyobb része pedig üvegházakban zajlik. A kertészet kézi munkaerő igénye és magas egyéb költségei miatt is a termelés biztonsága az elsődleges. A minket választó, bennünk bízó ügyfelek nagy biztonságot, kiszámíthatóságot, kiemelkedő minőséget és ár/érték arányt kapnak. Bízunk a dolgozóinkban, ügyfeleinkben és beszállítóinkban. Ennek szellemében működünk együtt és mindig megleljük azt a megoldást, amivel a kertész sikeresebb lesz és így az ágazat is fejlődik.
Magam és kollégáim nevében is köszönöm magyar üzleti partnereink bizalmát, amivel megtiszteltek minket az utóbbi 25 évben!