csütörtök, 13 február 2020 14:43

10 + 1 évadnyitó akció árnyékoló anyagainkra

 

A meleg, napos időszakokban sok növénynek bizonyos segítségre van szüksége ahhoz, arnyekolo akcio roundedhogy megfelelően növekedjen. Bár a napfény elengedhetetlen a fotoszintézishez és a növények növekedéséhez, a túl sok tavaszi és nyári napfény égető hatást és stressz tüneteket válthat ki. Ennek megakadályozása érdekében ezekben az időszakokban a termelők az üvegházak tetejére felvitt árnyékoló szerrekel vagy diffúz bevonatokkal védik terményeiket. E termékek úgy vannak kialakítva, hogy visszaverjék a túlzott mértékű napfényt és hőt, távol tartva azt az üvegház belsejétől (árnyékoló festékek) vagy a bejövő napfény lehető legnagyobb mértékű szétszórásával elejét vegyék a termények károsodásának (diffúz bevonatok).

Ha 2020. március 31-e előtt leadja megrendelését, minden 10 vödör/zsák árnyékoló anyag mellé a 11.-et ajéndékba adjuk és további kedvezményt is igénybe vehet lemosóinkra rendelése mértékétől függően. (Többféle árnyékoló anyag vásárlása esetén a legolcsóbbat foglalja magába akciónk).
A részletekről érdeklődjön kollégáinknál!

 

Az árnyékoló festékek visszaverik a fényt

Az árnyékoló festékek a napfény visszatükrözése révén csökkentik az üvegház belső hőmérsékletét. Így elsimítják az üvegház hőmérsékleti csúcsait, stabilabb növekedési környezetet eredményezve. Ezáltal az árnyékoló festékek teljes védelmet biztosítanak a szezonban, meggátolják a fény-stressz tünetek kialakulását, valamint a fény által kiváltott égést a terményeken és a leveleken.

A diffúz bevonatok áteresztik a fényt

Az árnyékoló festékekkel ellentétben a diffúz bevonatoknak a lehető legtöbb fényt kell átengedniük. Visszaverő képesség helyett áteresztik a fényt. A diffúz bevonatok nagyobb felületre szórják szét a fényt, és ezzel egyidejűleg nagyobb felületre „osztják szét” a sugárzó energiát is. A belépő napfény nagy mértékű szórása révén akár háromszor több, értékes fotoszintetikusan aktív sugárzás (Photosynthetically Active Radiation – PAR) érheti el a növények középső és alsó részét, egyben kiküszöbölve az üvegház szerkezete által vetett árnyékokat. Mindez biztosítja a ideális fényszórást a növényházban, ami garantálja a nagyobb és jobb terméshozamot. A virágkertészetekben a szórt fény bizonyítottan nagyobb szaporulatot eredményez, és a zöldségtermesztésben is azt mutatja, hogy a termelés mennyiségi növekedésén túl, javul a végtermék minősége is.

 

 
 

Q3 White & Q4 White
Ezekkel a szabályozható árnyékoló festékekkel könnyen biztosíthatja a növényei számára szükséges optimális körülményeket. A Q4 különösen időjárásálló és tartós hatású árnyékoló bevonat. A Q3 közepesen időjárásálló, ami gazdaságos árnyékolási megoldást biztosít. Ha a fény 65%-ánál többet kívánnak árnyékolni, akkor a Q3 White festéket javasoljuk, ha 65%-nál kevesebbet, akkor a Q4 White-ot. Mindkét festék alkalmazható minden üvegházi felületen, mechanikusan és kézzel is kijuttatható, az árnyékolási szezon végén könnyen eltávolítható a Removit lemosóval.

D-Fuse Zöldség
A D-Fuse Zöldség nagy áteresztőképessége és magas fátyolosodási tényezője miatt azokhoz a növényekhez ajánljuk, amelyek nagy mértékben ellenállóak a besugárzással szemben. A D-Fuse Zöldség a bejövő fény 2-3 %-át árnyékolja le, ugyanakkor a Haze-faktora magas, 86%.

D-Fuse Virág (Extra)
A D-Fuse Virág (Extra) olyan növények számára készült, melyek sok fényt tudnak hasznosítani, de valamivel több védelemre van szükségük a nappal szemben. Ezért ennek a terméknek magasabb a Haze-faktora, mint a D-Fuse Zöldség-é, nevezetesen 95%. Ez jobb védelmet biztosít a sugárzással szemben, mivel a magasabb Haze-faktor a fény és a hő nagyobb mértékű és nagyobb felületre irányuló szórását eredményezi. A fényáteresztés úgy van beállítva, hogy nagyobb védelmet nyújtson a terménynek: a fény 9-11%-a kerül leárnyékolásra.

D-Gree
A nap- és fénykedvelő növények csoportjában vannak olyan fajok, melyeknek sok fényre van szükségük, de egyértelműen érzékenyebbek a hőre és a sugárzásra, mint a többiek. Például az amarillisz vagy a rózsa sokkal nagyobb valószínűséggel kerül a hőség által okozott stressz hatása alá, mint egyéb virágkertészeti növények. Néhány lágy húsú gyümölcs és lágy szárú növény szintén sok fényt igényel, ugyanakkor extra védelmet igényel a hőséggel és a sugárzással szemben, mint mások. Ebben az esetben a D-Gree a jó megoldás. Ez a diffúz bevonat olyan pigmenteket tartalmaz, melyek a lehető legtöbb fényt engedik át, ugyanakkor visszaverik a hősugárzást és az infravörös tartomány közeli (Near Infra Red – NIR) fényt. A PAR fény 15-20%-ának, a NIR fény 46%-ának leárnyékolásával, és 93%-os Haze tényezőjével a D-Gree sokkal hűvösebb klímát biztosít a növényházakban.

Ugyanakkor nem csak a növények igénylik a D-Gree által nyújtott extra védelmet. A nagy hőnek kitett üvegházak szintén élvezhetik a diffúz bevonat előnyeit. Ezek lehetnek védőernyő vagy porlasztás nélküli; meleg éghajlatú; alacsony építésű üvegházak, vagy amelyek elhelyezkedésük miatt sok napfénynek vannak kitéve. A D-Gree-t úgy fejlesztették ki, hogy mind a növények, mind az üvegházak által támasztott igényeket kielégítse.

 


További információk a árnyékoló anyagokról
Kérdése merült fel akcióinkkal kapcsolatosan? Töltse ki az alábbi űrlapot és Mi a lehető leghamarabb, munkanapokon 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.


 

 

Read 1099 times