Kosaram
0 Termék

Árnyékoló anyagok

A Royal Brinkman minden igény kielégítésére alkalmas árnyékoló anyagok széles választékát kínálja, a mész alapú festékektől kezdve a legújabb diffúziós bevonatokig. Termékfejlesztőink az árnyékoló-festékek vezető gyártóival együttműködve bármilyen szituációban a legjobb tanácsot adják.

Termékek

A tavaszi és nyári hónapokban a növények számára fontos kérdés a direkt napsugárzástól való védelem az optimális növekedés érdekében. A túl sok fény nagy kárt tud okozni, a magas hőmérséklet miatt pedig akár meg is éghet a növény. 

Kezdetekben hagyományos meszet használtak árnyékolásra, míg a ’80-s években megjelentek a folyékony anyagok. Ezeknek nagy előnye, hogy tetszés szerinti hígításban használhatjuk a kívánt hatásfok eléréséhez. Az elmúlt évtizedben olyan bevonatokat vezettek be a piacokon, amelyeknek köszönhetően a fény még jobban kezelhetővé válik. Az új generációs üvegház festékek megszűrik a fényt, így az szórttá válik, amint belép az üvegházba. 

Poralapú festékek

Ezeknek a szilárd halmazállapotú termékeknek keményítővel kevert natúr mészpor az alapja. A keményítő molekulák biztosítják a termék tartósságát és tapadását a felülethez. Minél több keményítőt tartalmaz, annál hosszabb a festék élettartama. A por állagú termékek voltak az első professzionális árnyékoló anyagok, amiket manapság az alacsony ár és az egyszerűség jellemez.

Folyékony festékek

A folyékony festékek a ’80-s években mutatkoztak be a piacon. Előnye, hogy az árnyékolási százalék hozzáigazítható a növények igényeihez. Emellett bővült az alkalmazhatósági köre és ettől kezdve a gépi kijuttatás is lehetővé vált. Így a folyékony festékeket több rétegben ki lehet permetezni a növényházak felületeire.

Speciális festékek

Az elmúlt évtizedtől kezdve folyamatos fejlődést figyelhetünk meg a speciális árnyokoló anyagok terén. Ennek eredménye számos olyan egyedi összetételű termék, melyek segítségével a házba jutó fényt a növény igényeihez tudjuk igazítani. A speciális bevonatoknál a hangsúly az esőben váló áttetszővé váláson, a fény megfelelő szétterjedésén és a PAR megszűrésén van. 

HU irány a kat

 

Kattintson ide prospektusunk megtekintéséhez. 

További információért kérjük, vegye fel a kapcsolatot kereskedőinkkel!

 schermm1         scherm2

 

 

 

Minden kémiai és biológiai növényvédelmi termék alkalmazásakor a helyi jogi feltételeket és szabályokat kell figyelembe venni. A felhasználás során ügyeljen a biztonságra. Mindig olvassa el a címkét és a biztonsági adatlapot. Az egyes termékek értékesíthetősége az adott ország szabályozásaitól függ.

global specialist
in horticulture

Hívja bizalommal munkatársainkat!
Tel: +36 62 243 247 
+36 62 533 260
Fax: +36 62 243 254